Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Στο -3,5% ο ρυθμός χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο


Αμετάβλητος στο -3,5% παρέμεινε ο ρυθμός χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος...



Σύμφωνα με την ΤτΕ η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 324 εκατ. ευρώ (ενώ τον Ιούνιο του 2013 ήταν αρνητική κατά 212 εκατ. ευρώ).

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Προς τις επιχειρήσεις η ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 266 εκατ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να διαμορφώνεται στο -4,7% από -4,5% που ήταν τον Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,7%, από -4,4% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 319 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 42 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -4,1%, τον Ιούνιο του 2014, από -5,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, τον Ιούνιο, ήταν θετική κατά 71 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2013: θετική καθαρή ροή 12 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε στο 1,5%, από 1% τον προηγούμενο μήνα.

Ιδιώτες - Ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Αρνητική κατά 128 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, τον Ιούνιο (Ιούνιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 161 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε όλο τον πίνακα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.