Με την καταβολή του 50% του ποσού και με προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών μπορούν οι πολίτες να αμφισβητήσουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί...
Η νέα νομοθεσία προβλέπει ότι τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια εάν προηγουμένως δεν έχει εξαντληθεί η διαδικασία της ενδικοφανούς προσφυγής, η οποία καταλήγει στην έκδοση νέας πράξης από την αρμόδια υπηρεσία που την εξετάζει, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Για να ασκηθεί η ενδικοφανής προσφυγή πρέπει ο φορολογούμενος να έχει καταβάλει ήδη το 50% του αμφισβητούμενου ποσού, εκτός αν γίνει δεκτό το αίτημα αναστολής που υποβάλλεται ταυτόχρονα και γίνεται αποδεκτό μόνο αν κριθεί ότι θα υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη για τον υπόχρεο σε περίπτωση καταβολής του 50%.
Η προθεσμία για την ενδικοφανή προσφυγή κατά πράξεων των φορολογικών αρχών είναι εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 30 ημερών που αρχίζει από την κοινοποίηση της πράξεως. Σε αυτή πρέπει να αναφέρονται τα ακριβή στοιχεία του υπόχρεου, η προσβαλλόμενη πράξη και οι λόγοι, ισχυρισμοί και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτημά του. Η απόφαση εκδίδεται μέσα σε 60 ημέρες από την υποβολή. Αν δεν υπάρχει απόφαση ή ενημέρωση μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε θεωρείται ότι έχει απορριφθεί και ο υπόχρεος μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.