Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σημίτης κατά Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ


Με ένα άρθρο του στην Καθημερινή ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιχειρεί να δώσει άλλοθι...

 στην περίοδο της Μεταπολίτευσης κάνοντας μια αποτίμηση των τεσσάρων δεκαετιών.
Ο Κώστας Σημίτης δικαιώνει την πρώτη περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και φυσικά και τη δική του περίοδο διακυβέρνησης. Τότε που όπως ισχυρίζεται μπήκαν οι βάσεις για μια ισχυρή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό τα όσα έγιναν μετά το 2004 έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Οι αιχμές του κατά του Γιώργου Παπανδρέου ξεκάθαρες: «Καθοριστικά συνέβαλε και η αμεριμνησία του ΠΑΣΟΚ από το 2007 και μετά. Αγνόησε σκόπιμα την οικονομική πραγματικότητα. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2009 απροετοίμαστο, αναποφάσιστο και αλαζονικό, επέτεινε τον εκτροχιασμό», γράφει χαρακτηριστικά.

Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί και στο πολυσυζητημένο «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου: «Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε πριν από τις εκλογές του 2004 το σύνθημα «ο Σημίτης έδωσε ό,τι είχε να δώσει», υπονοώντας ότι η ίδια θα έκανε νέες παροχές. Πράγματι διόρισε χιλιάδες υπαλλήλους, κατήργησε φόρους, έδωσε παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πολλά άλλα. Αποτέλεσμα ήταν η κρίση. Ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε πριν από τις εκλογές του 2009 ότι λεφτά υπάρχουν. Καθυστέρησε να πάρει μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν η επέμβαση της Ευρωζώνης. Ο διαδεδομένος λαϊκισμός που επιβάλλει έναν ανειλικρινή λόγο είναι ένα μόνιμο εμπόδιο που καθιστά αδύνατους σχεδιασμούς και ματαιώνει την αναγκαία συνέχιση μιας προσπάθειας ώστε να αποδώσει», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.