Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

To νέο δόγμα του ΠΑΣΟΚ βγαλμένο από την εποχή του λαϊκισμού


Το νέο δόγμα ΠΑΣΟΚ: Από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό




Του Γιάννη Πιτταρά/news247.gr

Εμμένει το ΠΑΣΟΚ στην γραμμή της ανάδειξης θεμάτων που άπτονται της κοινωνικής ατζέντας επιχειρώντας να βάλει τη δική του πινελιά εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, έστω και αν μέχρι στιγμής η στάση του φαίνεται να δημιουργεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξιμού και εκνευρισμό στα γαλάζια στελέχη...



Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις κλειστές συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει διαρκώς ότι "με όπλο την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, ανοίγει ο δρόμος για την επίτευξη διορθωτικών κινήσεων για την άμεση αποκατάσταση αδικιών".

Η στρατηγική αυτή επιλογή συνδέεται άμεσα και με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να έχει έναν ηγεμονικό ρόλο, αφού οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικουπη θεωρούν ότι το κοινωνικό πεδίο είναι προνομιακός χωρίς προκειμένου από τη μια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και από τη άλλη να έρθουν πιο κοντά στο νέο εγχείρημα της δημιουργίας της Δημοκρατικής Παράταξης στελέχη με πολιτικό παρελθόν που απομακρύνθηκαν.

Και αν προεκλογικά ο κ.Βενιζέλος τόνιζε σε κάθε του δημόσια παρέμβαση ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πυλώνα για την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας, τώρα αναδεικνύει διαρκώς την ανάγκη αυτή η σταθερότητα να αποκτήσει και έκφραση μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση μέτρων τα οποία ναι μεν πάρθηκαν μετά από τις πιεστικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της τρόικα, ωστόσο τώρα είναι η στιγμή είτε αλλαγής του, είτε αναστολής τους, είτε ακόμα και ακύρωσης τους, από την στιγμή που στην πράξη - πχ φόρος πετρελαίου θέρμανσης - δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Στις τελευταίες του συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος βάζει πάντα στο τραπέζι το θέμα της αύξησης των δόσεων για ληξιπρόθεσμες χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απολυθεί, αλλά εκφράζει και τη διαφωνία του με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για αλλαγή του κεκτημένου των απεργιών των εργαζομένων.

Και βέβαια, δεν είναι μόνον αυτά, από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι στις επαφές τους με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά προβάλουν την απαίτηση της αποτροπής των υπολοίπων απολύσεων από το δημόσιο, την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.