Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Εξετάζουν ασθενείς για Έμπολα και τους δίνουν πειραματικό φάρμακο!!!!


Συνεχίζεται η παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του ιού Έμπολα, με τους γιατρούς να...


 υποβάλλουν σε εξονυχιστικές εξετάσεις ασθενείς που παρουσιάζουν σχετικά συμπτώματα και σε άλλες περιπτώσεις να χορηγούν ακόμη και πειραματικά φάρμακα ώστε να γιατρέψουν τους ήδη μολυσμένους.
Στο Τορόντο, αρνητικές για τον ιό ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Οντάριο.
Ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει στον Καναδά από τη Νιγηρία, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική και νοσηλευόταν στην απομόνωση μετά την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων.
Παράλληλα, ένας Ρουμάνος ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία και παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα μπήκε σήμερα σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι. Ο 51χρονος επέστρεψε από τη Νιγηρία στις 25 Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, το πειραματικό φάρμακο ZMapp θα χορηγηθεί στον 75χρονο Ισπανό ιεραπόστολο που μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας, οι γιατροί ζήτησαν την κατ' εξαίρεση εισαγωγή του φαρμάκου από τη Γενεύη, το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μαϊμούδες.
Όσο για την υγεία των δύο Αμερικανών ασθενών που έχουν μολυνθεί από Έμπολα, αυτή βελτιώθηκε μετά τη χορήγηση του ZMapp. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο φάρμακο ή σε άλλη θεραπεία που επίσης τους χορηγήθηκε.
Επίσης, παραμένει άγνωστο αν το εν λόγω φάρμακο έχει μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.