Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

21 απίστευτες επιστημονικές αλήθειες που δεν ήξερες...

Είναι φαίνεται παγκόσμια συνωμοσία: τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά των επιστημών δεν τα μάθαμε στο σχολείο! ...



Βέβαια, η επιστήμη τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είναι δύσκολο να την προλάβουμε αλλά ανάμεσα στις παρακάτω αλήθειες θα βρείτε σίγουρα και κάποιες που δεν είναι πρόσφατες ανακαλύψεις!
Κι όμως τα σχολικά πλάνα ύλης της Φυσικής και της Χημείας τα άφησαν απ’έξω! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Πάμε να ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των επιστημών!
1.) Οι επιστήμονες πίστευαν ότι είχαν ανακαλύψει μια δεύτερη γη, την οποία ονόμασαν Gliese 581c, αλλά οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις μάλλον αποκλείουν να υπάρχει ζωή κι εκεί!

2.) Οι επιστήμονες μπορούν να φτιάξουν διαμάντια από …τεκίλα!

3.) Oι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κύτταρα από δέρμα ποντικών για να δημιουργήσουν βλαστοκύτταρα, από τα οποία έφτιαξαν ωάρια ποντικών, που με τη σειρά τους παρήγαγαν υγιή ποντικάκια. Τα συγκεκριμένα μπορούσαν αργότερα να αναπαραχθούν μόνα τους.

4.) Η ζαχαρίνη, όπως η Splenda, ανακαλύφθηκε όταν ένας επιστήμονας παράκουσε αυτό που του είπε ο συνάδελφός του “δοκίμασε αυτό το χημικό” κι έσπευσε να το …δοκιμάσει με τη γλώσσα του!

5.) Το 2009 οι επιστήμονες κατάφεραν να κλωνοποιήσουν ένα είδος που είχε εξαφανιστεί, επαναφέροντάς το για 7 λεπτά. Μετά πέθανε εξαιτίας μιας μόλυνσης στους πνεύμονες.

6.) Oι επιστήμονες μελετούν ένα τρόπο που θα μπορούσε να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος!

7.) Επιστήμονες έχουν παρουσιάσει μια μελέτη που δείχνει πώς θα μπορούσαν οι Πυραμίδες να χτιστούν με τη χρήση…χαρταετών!

8.) Οι επιστήμονες έχουν εφεύρει συσκευές που κάνουν την αναπνοή περιττή λειτουργία.

9.) Το 1999, επιστήμονες προσάρμοσαν ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο μιας γάτας, καταγράφοντας ό,τι είδε!

10.) Μια σπηλιά φυσικού αερίου στο Turkmenistan που λέγεται Πόρτα στην Κόλαση, τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιων επιστημόνων το 1971. Άναψαν μια φωτιά στο σπήλαιο περιμένοντας πως θα σταματούσε να καίει σε λίγες μέρες…Καίει μέχρι σήμερα!

11.) Επιστήμονες του Harvard κατάφεραν όχι μόνο να καθυστερήσουν τη γήρανση σε μερικά ποντίκια αλλά και να την αντιστρέψουν πλήρως!

12.) Ιάπωνες επιστήμονες μελέτησαν την ανατομία και συμπεριφορά των κουνουπιών προκειμένου να φτιάξουν τη βελόνα μιας ανώδυνης σύριγγας.

13.) Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Cornell δημιούργησαν μια νανοκιθάρα, η οποία μετά βίας είναι ίση σε μέγεθος με ένα ανθρώπινο αιμοσφαίριο!

14.) Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι αστακοί δεν πεθαίνουν από φυσικά αίτια. Για την ακρίβεια οι αστακοί είναι αθάνατοι.

15.) Μόνο το 2009 ανακαλύφθηκαν 19, 232 νέα είδη.

16.) Επιστήμονες που εργάστηκαν για τους Ναζί κατασκεύασαν ένα ηλιακό όπλο: ένα κάτοπτρο 3.5 τετραγωνικών μιλίων που θα μπορούσε να κάψει ολόκληρες πόλεις.

17.) Το 1952, ένας Ευρωπαίος επιστήμονας απελευθέρωσε ένα βακτήριο στη φύση το οποίο αποδεκάτισε τον πληθυσμό των λαγών της ηπείρου. (90% μείωση στη Γαλλία και 95% στην Αγγλία)

18.) Υπάρχει ένας καταρράκτης στη Minnesota που λέγεται Κατσαρόλα του Διαβόλου. Το νερό κυλάει και πέφτει σε μια μεγάλη τρύπα μέσα σε ένα βράχο. Μετά από πολλές μελέτες, ακόμα κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πού καταλήγει αυτό το νερό.

19.) Το 2007, ένας επιστήμονας ανακάλυψε τον τρόπο να απομακρύνει τα αλλεργιογόνα από τα φυστίκια.

20.) Οι επιστήμονες δουλεύουν πάνω σε μια μελέτη, χάρη στην οποία όλοι θα μπορούμε κάποια μέρα να περπατήσουμε σε τοίχους και ταβάνια ακριβώς όπως ο Spiderman!

21.) Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πράσινη φωτεινή πρωτεϊνη (GFP) δούλευε σαν οδηγός το 2008. Κέρδιζε $10/ώρα.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.