Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Και ξαφνικά... μπλόκο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανακαίνιση της Λεωφόρου

Όνειρο θερινής νυκτός το γήπεδο του Παναθηναϊκού... για ακόμη μια φορά!

Παράνομο έκρινε το Ελεγκτικό Συνέρδιο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας...



Η Περιφέρεια Αττικής υπό τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, είχε εγκρίνει ποσό 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της Λεωφόρου, όπως και άλλων γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αττική. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ως παράνομη τη σύμβαση αυτή και απαιτεί την παύση της.

Το 6ο θερινό κλιμάκιο του ΕΣ επισημαίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας, καθώς έχει προγραμματιστεί μετά μια 5ετία να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το θέμα αναμένεται να έχει προεκτάσεις τις επόμενες ημέρες ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς θα αντιδράσει η νέα Περιφερειάρχης, κ. Ρένα Δούρου, σε αυτή την εξέλιξη αλλά και σε όσα θα υποστηρίξει η πλευρά του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η Περιφέρεια μπορεί να προσφύγει στην Ολομέλεια κατά της απόφασης. Το παρόν σκεπτικό εδράζεται στο ότι εάν ο Παναθηναϊκός προχωρήσει σε ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου τότε κατ' ουσίαν ακυρώνεται το προεδρικό διάταγμα για τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται οι εξελίξεις που αφορούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.