Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμιο ΣΟΚ για τον νέο αποκεφαλισμό από τους Τζιχαντιστές [video]


Οργή των Βρετανών για τον αποκεφαλισμό του συμπατριώτη τους. Ετοιμάζεται για αεροπορικές επιχειρήσεις ο Κάμερον...



«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει την υπόσχεσή σου να εξοπλίσεις τους Κούρδους στο Ιράκ, για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος» λέει ο δήμιος, απευθυνόμενος στον Ντέιβιντ Κάμερον
Η αρχή έγινε με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και ακολούθησε ο συμπατριώτης και συνάδελφός του, Στίβεν Σότλοφ.

Πλέον, ο τρίτος κρίκος στην αλυσίδα των αποκεφαλισμών είναι ο Βρετανός υπήκοοος Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με τον απεχθή τρόπο που συνηθίζουν, προκαλώντας και πάλι αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα, που δείχνει ανήμπορη να σταματήσει την κτηνωδία.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος), οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ (ISIS) αποκεφαλίζουν τον Χέινς, ο οποίος είχε πάει στη Συρία ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας και τον έπιασαν όμηρο.

Μένει να αποδειχθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο δυστυχώς και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους έλεγαν την αλήθεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες η οικογένεια του Χέινς προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές και να διαπραγματευθεί την ελευθερία του, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ο δήμιος του ΙΚΙΛ, στο μήνυμά του, απευθύνεται στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, ακούγεται να λέει πως «αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει την υπόσχεσή σου να εξοπλίσεις τους Κούρδους στο Ιράκ, για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος».

Το Φόρεϊν Όφις, αντιδρώντας άμεσα, σχολίασε ότι, εάν το βίντεο είναι αυθεντικό, τότε θα πρόκειται για άλλη μια φρικαλέα πράξη του Ισλαμικού Κράτους.

Δήλωση για τον αποκεφαλισμό του Χέινς έκανε, μέσω Twitter, και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας σαφώς τη γνησιότητα του βίντεο των τζιχαντιστών.

«Ο φόνος του Ντέιβιντ Χέινς είναι μια πράξη απόλυτου κακού. Η σκέψη μου βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, που έχει δείξει εξαιρετικό θάρρος και δύναμη» έγραψε ο Κάμερον στο λογαριασμό του στο Twitter.



Κάμερον: Οι τζιχαντιστές δεν είναι Μουσουλάνοι είναι τέρατα

«Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι τέρατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον λίγες ώρες μετά τον αποκεφαλισμό του πρώτου βρετανού ομήρου.

Παράλληλα επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να «λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Θα εντοπίσουμε τους υπευθύνους και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επιχείρηση. Εμείς τις στηρίζουμε. Βρετανικά Τορνέιντο και αεροσκάφη που θα αναλάβουν αναγνωριστικές αποστολές έχουν προσφέρει βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει θέμα να αναπτύξουμε χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις» προσέθεσε ο Κάμερον.

«Βήμα βήμα, θα τους αναχαιτίσουμε, θα τους εξαρθρώσουμε και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος» και ότι αυτό αντιπροσωπεύει» τόνισε.

«Θα αντιδράσουμε με τρόπο ήρεμο, με ουσιώδη τρόπο, αλλά και με μία άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν θα δράσουμε μεμονωμένα, θα εργαστούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αλλά επίσης και στην περιοχή» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra που συγκλήθηκε πριν από λίγες ώρες συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η αντίδραση του Λονδίνου αναμένεται ακόμα πιο έντονη καθώς το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι θα σκοτώσει ένα δεύτερο Βρετανό όμηρο στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «Βρετανό ήρωα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.