Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πέρνουν κεφάλι οι Τζιχαντιστές


Σημαντικό προβάδισμα για τους τζιχαντιστές - Κατέλαβαν τα 2/3 της πόλης Κομπάνι...





Το μεγαλύτερο μέρος της συριακής πόλης Κομπάνι στα σύνορα με την Τουρκία, κατέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας οι τζιχαντιστές. Οι αρχές της πόλης έδωσαν διαταγή στους κατοίκους της, κυρίως Κούρδοι, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Δύο μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους φάνηκαν να ανεμίζουν στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

“Οι τζιχνατιστές έχουν εισβάλλει για πρώτη φορά στις γειτονιές της ανατολικής εισόδου του Κομπάνι” ανέφερε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Πήραν την βιομηχανική περιοχή αλ-Τζαντίντα και την Κανί Αραμπανέ στα ανατολικά του Κομπάνι μετά από σκληρές μάχες με τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας του κουρδικού λαού (YPG)” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (OSDH), Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι οι χειρότερες από την αρχή της εισβολής του IS στο Κομπάνι, εκτιμούν οι πηγές που επικαλείται το διεθνές δίκτυο, προκαλώντας τη μαζική φυγή των κατοίκων της πόλης.

Η κατάληψη του Κομπάνι αποτελεί σημαντική νίκη για τους τζιχαντιστές αφού η πόλη είναι στρατηγικό σημείο και πέρασμα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή έχει ήδη προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους και στις δύο πλευρές από τις 16 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε και οδήγησε σε μαζική έξοδο από την πόλη περίπου 300.000 κατοίκους, εκ των οποίων 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Η εξέλιξη αυτή ίσως πυροδοτήσει μια αμεσότερη αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία η οποία αν κι έχει δώσει το “πράσινο φως” για τη συμμετοχή της χώρας στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε στρατιωτική δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.