Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας "ξεμπρόστιασε" τον ιδιοκτήτη και τη διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας

- Όλες οι εξελίξεις στο planet-greece
- Εμείς έχουμε καταβάλει το σύνολο του τιμήματος που αφορά τις πυραυλακάτους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να ρίξει φως στην υπόθεση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την κίνηση των εργαζομένων να αποκλείσουν τη διοίκηση των ναυπηγείων διαμαρτυρόμενοι ...


επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους επί εννιά μήνες,ενώ επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πληρώνονταν με μικροποσά έναντι.Οι εργαζόμενοι από χθες κρατούν κλειδωμένα στα ναυπηγεία τα μέλη του δ.σ. Η διοίκηση και ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ν.Ταβουλάρης υποστήριζε μέχρι σήμερα πως δεν πληρώνει τους εργαζόμενους επειδή δεν του δίνει τα χρήματα που του χρωστά το κράτος και ειδικά το υπουργείο εθνικής άμυνας ,μέσω του προγράμματος κατασκευής των πυραυλακάτων.Το υπουργείο εθνικής άμυνας όμως με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει την κατάσταση και λέει πως  «έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους». Το ερώτημα λοιπόν είναι:που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα που προορίζονταν μεταξύ άλλων και για τη μισθοδοσία του προσωπικού;Ποιος επωφελήθηκε;

«Η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας» προσθέτει το υπουργείο ανακοινώνοντας ότι σχετική ενημέρωση θα έχουν οι εργαζόμενοι σε συνάντηση με φορείς του Πολεμικού Ναυτικού την Τρίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού αύριο, Τρίτη 21 Οκτωβρίου.

Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Παρ’ όλα αυτά, κατά το χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους με συστηματικές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στο Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις.

Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυθεί.

Διαρκής μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Επιπροσθέτως γίνεται σαφές ότι με αίσθημα ευθύνης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση."

Οι εργαζόμενοι ,απέστειλαν χθες βράδυ επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό,ζητώντας προσωπικά την παρέμβασή του.
Να θυμήσουμε πως ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας Ν.Ταβουλάρης έχει υπάρξει στενός φίλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού επί εποχής "Πολιτικής Άνοιξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.