Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Φρίκη! Εκατοντάδες ακέφαλα πτώματα στο Κομπάνι [video]


Ο 13χρονος Dillyar δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα του αποκεφαλισμένου ξαδέρφου του. Εκείνος και 20χρονος ξάδερφός του έτρεχαν σε δρόμο στο Κομπάνι, θέλοντας να φύγουν, όταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τους μπλόκαραν την έξοδο...


Ο 13χρονος κατάφερε να τους ξεγλιστρήσει, όχι όμως και ο Mohammed ο οποίος κατάφερε να βγάλει μια κραυγή πριν τον σκοτώσουν.
"Τον έσπρωξαν στο έδαφος και του έκοψαν το κεφάλι, φωνάζοντας 'Allahu Akbar'", είπε ο 13χρονος ο οποίος βλέπει την ίδια σκηνή να επαναλαμβάνεται στον ύπνο του, ξανά και ξανά.
Πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Suruc, στα σύνορα με τη Τουρκία, λένε φρικιαστικές μαρτυρίες.
Ο 38χρονος Amin Fajar, πατέρας τεσσάρων παιδιών, λέει πως έχει δει χιλιάδες ακέφαλα πτώματα. "Έχω δει πτώματα με τα μάτια βγαλμένα και τη γλώσσα κομμένη, εικόνες που όσο ζω δεν πρόκειται να τις ξεχάσω", αναφέρει και τονίζει πως τους δείχνουν εκατοντάδες κομμένα κεφάλια για να τους φοβίσουν.
Και φυσικά φοβούνται. Ο Fajar, κάτοικος στο Κομπάνι πήρε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και έφυγε." Είναι τραγικό, τα παιδιά μου είδαν αποκεφαλισμένα πτώματα", είπε.

  Ωστόσο, μερικοί δεν φεύγουν και μένουν. Όπως ο ξάδερφος του αγρότη Ahmed Bakki, πατέρας επτά παιδιών, ο οποίος έμεινε πίσω ενώ η οικογένειά του έφυγε. "Όταν τηλεφωνήσαμε σπίτι του, μας απάντησε ένας μαχητής του ISIS, λέγοντάς μας πως έχει το κεφάλι του ξαδέρφου μας", είπε.
Μάλιστα, προσθέτει πως ένας Βρετανός καθηγητής προσπάθησε να του εκλογικεύσει αλλά εκείνοι των είπαν άπιστο, τον έδεσαν σε ένα αυτοκίνητο και τον έσυραν πολλά χιλιόμετρα. "Ακούσαμε μετά ότι τον αποκεφάλισαν", σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.