Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για αποπληρωμή των χρεών σε 100 δόσεις


Μιλώντας στο Thessaloniki Tax Forum και η Γενική Γραμματέας Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, προανήγγειλε ότι...


 στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για τις 100 δόσεις, ενώ από το τέλος της εβδομάδος αυτής θα τεθεί σε λειτουργία και το ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης των ασφαλιστικών εισφορών, για να επιταχυνθεί ο συμψηφισμός και η εκκαθάριση των επιστροφών φόρου.
Όσον αφορά πάντως στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μιλώντας στο ίδιο φορολογικό συνέδριο στην Θεσσαλονίκη, ο άνθρωπος που ''έχτισε'' τον ΕΝΦΙΑ καθ. Νίκος Καραβίτης ανέφερε ότι ο φόρος αυτός μπορεί να μειωθεί κατά 30% για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα και να αυξηθεί για τα αγροτεμάχια καθώς εκεί είναι πολύ χαμηλός. Επίσης, πρότεινε την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, που επιβάλλεται επιπρόσθετα σε περιουσίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ, αλλά και την επέκταση του φορολογικού πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ και στα έτη πριν το 2010.
Υπενθυμίζεται ότι τις ρυθμίσεις αυτές προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του ΕΝΦΙΑ που είχε ετοιμάσει επί Στουρνάρα το υπουργείο Οικονομικών, πριν γίνουν παρεμβάσεις και ανατροπές της τελευταίας στιγμής από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση –και ειδικά της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.