Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ευκαιρίες εργασίας για 500.000 πιλότους, στην Κίνα!


Η πολιτική αεροπορία της Κίνας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα χρειαστεί να εκπαιδεύσει περίπου... μισό εκατομμύριο πιλότους μέχρι το 2035, έναντι μερικών χιλιάδων σήμερα, καθώς οι επίδοξοι ιπτάμενοι κυνηγούν το όνειρό τους να βρουν μια προσοδοφόρα θέση στους νέους φορείς που ετοιμάζονται να λειτουργήσουν...



Η αλματώδης ανάπτυξη της αεροπλοΐας που συντελείται στην Κίνα, επιτρέπει σε ιδιωτικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τα 1000 μέτρα, αρχής γενομένης από του χρόνου, χωρίς στρατιωτική άδεια, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στις δομές των μεταφορών. Οι εμπορικές αερογραμμές δεν επηρεάζονται, αλλά πάνω από 200 νέες εταιρείες έχουν κάνει αίτηση προκειμένου να λάβουν γενικές άδειες λειτουργίας αεροπορικών υπηρεσιών.

Η κρατική αρχή πολιτικής αεροπορίας μπορεί να δεχτεί μόνον 100 σπουδαστές τον χρόνο, μάξιμουμ. Υπάρχουν κι άλλες 12 σχολές πιλότων που είναι υπερ-πλήρεις και τώρα ξένοι παίκτες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και να παρέχουν εκπαίδευση που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ανά εκπαιδευόμενο.

“Η πρώτη 'φουρνιά' σπουδαστών που γράφτηκαν το 2010 ήταν κυρίως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ενδιαφέρονταν να πάρουν ιδιωτική άδεια. Τώρα όμως όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θέλουν να μάθουν να πετούν ώστε να βρουν δουλειά σε αεροπορικές εταιρείες”, αναφέρει ο Sun Fengwei, αν. Επικεφαλής της σχολής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Όπως αναφέρει ένας εκπαιδευόμενος, τα δίδακτρα κυμαίνονται στα 81.750 δολάρια τη διετία και, όπως λέει, δανείστηκε τα χρήματα, αλλά είναι βέβαιος ότι θα τα επιστρέψει γρήγορα πίσω μόλις βρει δουλειά.

Κι αν για πολλούς, το να μάθουν να πιλοτάρουν αποτελεί κλειδί για το χτίσιμο μιας καριέρας, για κάποιους άλλους – πιο “προνομιούχους” - είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν ένα καινούργιο χόμπι.

Για τον 33χρονο Li Zheng, επί παραδείγματι, που είναι ιδιοκτήτης μιας διαφημιστικής εταιρείας, το να οδηγεί φανταχτερά αυτοκίνητα, δεν έχει πια τόση πλάκα: έχει ανεβάσει τον πήχη και θέλει να μάθει να πετάει το δικό του αεροπλάνο. Κι όπως λέει, θέλει να παίρνει μαζί και τη σύζυγό του που πρόσφατα προσελήφθη στην Etihad Airways ως αεροσυνοδός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.