Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πρώτη καταδίκη παιδόφιλου στην Ελλάδα για σεξοτουρισμό

Μόνο στο planet-greece

Στη φυλακή θα περάσει τα επόμενα 6 χρόνια της ζωής του ο 36χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κάρπαθο, που κατηγορείται ότι προσπαθούσε να προεσλκύσει για σεξοτουρισμό στα καταλύματά του παιδόφιλους, υποσχόμενος ότι θα τους παραχωρήσει για ερωτική συνεύρεση ακόμη και τις κόρες του, ηλικίας τότε 9 και 12 ετών αντίστοιχα!...




Όπως επισημαίνει στο planet-greece αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που μετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του τον Απρίλιο του 2008, πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση στα ελληνικά χρονικά δικαστικά, που δικαιώνει τις καθημερινές προσπάθειες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και σύλληψη παιδόφιλων, που με ορμητήριο το internet καταφέρνουν να ασελγήσουν και να στιγματίσουν αθώες ψυχές.

Ωστόσο, αυτό που μας επισήμανε ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι μπορεί η δικαιοσύνη να αποδόθηκε, αλλά αυτό έγινα με καθυστέρηση 6μισυ χρόνων, αφού η σύλληψη έγινε στις 4 Απριλίου 2008!

Το δικαστήριο, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά, ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη και η απόφαση να μην ανασταλεί η ποινή του.

Ο 36χρονος, σήμερα, Μηνάς Δ., καταδικάστησε σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

O 36χρονος, καταγγέλθηκε ότι κάλεσε παιδεραστές να περάσουν «κολασμένες βραδιές» στην επιχείρηση των δύο ενοικιαζομένων δωματίων, που διατηρεί στην Όλυμπο Καρπάθου. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, τους υποσχόταν πως θα έβρισκε παιδάκια-θύματα προκειμένου να εκτονώσουν στα άγουρα κορμάκια τους τα διεστραμμένα τους ένστικτα.

Ο 36χρονος διαφήμιζε μέσω εικονικών δωματίων (chatrooms) παιδόφιλων του προγράμματος mIRC του διαδικτύου, διακοπές στην Ελλάδα. Στο εικονικό δωμάτιο συνομιλίας των παιδόφιλων, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά, ο 36χρονος έγραφε επακριβώς τα εξής: «Γεια σας γονείς... είναι κανείς από εσάς σήμερα εδώ που επιθυμεί να περάσει όμορφες οικογενειακές διακοπές αυτόν τον χρόνο; Στείλτε μου μήνυμα, είμαι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ελλάδα».

Αστυνομικός ερευνητής των αρχών του Καναδά, υποδυόμενος τον ενδιαφερόμενο ήλθε σε επαφή με τον 36χρονο για πρώτη φορά την 16η Ιανουαρίου 2007 και κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2007, συνομιλούσε μαζί του. O αστυνομικός του συστήθηκε συγκεκριμένα ως πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, που ενδιαφερόταν για δωρεάν διακοπές στην Κάρπαθο με αντάλλαγμα να επιτρέψει στον 36χρονο να ασελγήσει σε βάρος τους!

Εξεταζόμενος αποδέχτηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τα ψευδώνυμα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ότι απέστειλε και έλαβε φωτογραφίες και βίντεο ανηλίκων προς και από τρίτα πρόσωπα μέσω του διαδικτύου. Δήλωσε, ωστόσο, ότι ουδέποτε αναπαρήγαγε τέτοιου είδους φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης, αρνήθηκε ότι ασέλγησε σε ανήλικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.