Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εντυπωσιακό βίντεο από την ανέλκυση των οχημάτων που είχε «καταπιεί» η κακοκαιρία στη Ρόδο


Με εντυπωσιακό τρόπο και με την χρήση εξειδικευμένων τεχνικών και ειδικού γερανοφόρου οχήματος έγινε το μεσημέρι της Τρίτης η ανέλκυση των οχημάτων τα οποία η κακοκαιρία είχε «καταπιεί» από την περιοχή των Κοσκινού...



Όπως είναι γνωστό από τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου πλημμύρισαν οι αγωγοί προερχόμενοι από το ύψωμα του Αγ. Ιωάννη και τα νερά διοχετεύτηκαν συγκεντρωμένα προς το δρόμο, τα φρεάτια του οποίου δεν άντεξαν, λόγω προβλημάτων σε διάφορα σημεία, και το νερό έτρεξε προς ιδιωτικές περιουσίες και μέσα από έναν απαρχαιωμένο αγωγό ο οποίος θα έπρεπε να είχε ήδη καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ανασύρθηκαν τα οχήματα που είχε «καταπιεί» η κακοκαιρία

Μοιραία ο αγωγός εξερράγη δημιουργώντας πίδακες μέσα στα διπλανά χωράφια και παρέσυρε τον τοίχο του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο και το σπίτι του κ. Εμμανουήλ Λουλουδάκη όπου υπήρχε αποθήκη και γκαράζ.

Η κατάρρευση προκάλεσε και κατάρρευση του γκαράζ, υποχώρησε το έδαφος κατά 2 μέτρα μήκος και 10 πλάτος στο διπλανό χωράφι με αποτέλεσμα να καταποντιστούν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχάνημα τρακτέρ.

Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου κ. Εμμανουήλ Λουλουδάκης αξίζει να σημειωθεί ότι είναι χαμηλόσυνταξιούχος αγρότης και είδε κόπους μιας ζωής να παρασύρονται από τα όμβρια ύδατα.

Ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκινος αλλά και ο αντιδήμαρχος κ Δώρος και περιμένουμε κάποια καταγραφή των καταστροφών. Από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας ο τοπικός πρόεδρος της κοινότητας κ. Μανωλάγκας ο οποίος υποσχέθηκε όποια βοήθεια για την απομάκρυνση των μπαζών. Την Τρίτη ανασύρθηκαν τα οχήματα με ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως, ζητούν από τους αρμόδιους να γίνει απομάκρυνση των μπαζών, να αποκατασταθεί ο χώρος στην αρχική του μορφή από τις ζημιές που προκλήθηκαν, όχι από προσωπική υπαιτιότητα, να απομακρυνθεί ο αγωγός και να αλλάξει η κατεύθυνση των ομβρίων εκτός ιδιωτικών οικοπέδων και της οικιστικής ζώνης, να κατευθυνθούν προς τον αγωγό του κεντρικού δρόμου αλλιώς σε μια ανάλογη βροχόπτωση θα παρασυρθούν και σπίτια γιατί έχει δημιουργηθεί νέο ρέμα.



Πηγή :rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.