Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι κινηματογράφοι με το πιο ακριβό εισιτήριο


Το σινεμά ανέκαθεν αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διασκέδασης. Λίγα χρήματα, καλή παρέα και καλή ταινία είναι τα απαραίτητα συστατικά για ένα διασκεδαστικό βράδυ...



Έρευνα της Guardian για τις τιμές εισιτηρίων σινεμά σε μεγάλες πόλεις, αποτυπώνει πως οι διαφορές στις τιμές είναι εξωφρενικές.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «The Hunger Games: Mockingjay» την προηγούμενη παρασκευή σε όλο τον κόσμο, η έρευνα έδειξε ότι οι Βρετανοί πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές για τα εισιτήρια.

Στο Παρίσι, στο πιο κεντρικό σινεμά, το Gaumont στην Champs-Élysées, με το τέλος κράτησης να περιλαμβάνεται, η τιμή ανέρχεται στα € 11,80 ανά άτομο. Αντίθετα με τις περισσότερες βρετανικές κινηματογραφικές αίθουσες, κάνει εκπτώσεις για τους νέους κάτω των 26 ετών, οι οποίοι πληρώνουν € 7,20.

Στο Odeon West End του Λονδίνου για την ίδια ταινία, κάποιος θα πληρώσει £ 17,90 το άτομο. Έτσι δύο φίλοι ή ένα ζευγάρι κάτω των 26 ετών θα πληρώσουν £ 35.80 στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά £ 11.50 στο κέντρο του Παρισιού.

Το AMC στην Times Square της Νέας Υόρκης χρέωνε για τους Αγώνες Πείνας αυτό το Σαββατοκύριακο, 19,99 δολάρια το εισιτήριο, 1/3 λιγότερο από ό, τι στο Λονδίνο.

Ρίχνοντας μια ματιά σε μικρότερες πόλεις της Ευρώπης, το Odeon Metrocentre στο Newcastle χρέωσε £ 10,80 το εισιτήριο αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο Capitol στην Μπολόνια, η τιμή ήταν € 8,50. Το Savoy στο Δουβλίνο, η μεγαλύτερη οθόνη της Ιρλανδίας, χρέωσε επίσης € 8,50.

Η καλύτερη τιμή εισιτηρίου καταγράφηκε στη Γερμανία. Το KinoWelt, στο κέντρο της πόλης του Βερολίνου, χρέωσε μόλις € 8,30.

Πηγή: Πού πληρώνεις το πιο ακριβό εισιτήριο σινεμά | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/75002/poy-plironeis-pio-akrivo-eisitirio-sinema#ixzz3JtqrIs2W

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.