Ρώσοι χάκερς καταφέρνουν να αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη, όπως και σε...
άλλες κάμερες που μπορεί να είναι εγκατεστημένες όχι μόνο στο σπίτι αλλά ακόμη και σε τράπεζες, σε σουπερμάρκετ ή σε εταιρίες, με αποτέλεσμα να υποκλέπτουν πληροφορίες και βίντεο χιλιάδων ανθρώπων, που στη συνέχεια δημοσιεύουν στο διαδίκτυο όλες τις ιδιωτικές και μη στιγμές αυτών των ανθρώπων.
Ωστόσο, οι διαχειριστές του website δηλώνουν πως δεν ευθύνονται εκείνοι για τις υποκλοπές αλλά υποστηρίζουν πως "οι κάμερες δεν παραβιάζονται, αλλά οι κάτοχοί τους χρησιμοποιούν προεπιλεγμένους κωδικούς ασφαλείας, που επιτρέπουν πρόσβαση για άγνωστους λόγους".
Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο εντοπίζονται πάνω 4.600 κάμερες στην Αμερική που κάνουν καθημερινά ζωντανή μετάδοση, ενώ πάνω από 2.000 κάμερες έχουν παραβιαστεί στη Γαλλία και 1.500 στην Ολλανδία. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες κάμερες παραβιάζονται καθημερινά παραβιάζοντας την ίδια στιγμή το δικαίωμα της ιδιωτικότητας του ατόμου.
Το website, παρουσιάζει λεπτομερείς πληροφορίες για τις κάμερες που παραβιάζει, καθώς καταγράφει τις συντεταγμένες που μπορούν να εντοπιστούν οι κάμερες, όπως και την ακριβή διεύθυνση, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ιδιωτικότητα του ατόμου, αλλά και την ίδια του τη ζωή.
Σύμφωνα, με τις πληροφορίες όλες οι παραβιαζόμενες κάμερες έχουν ένα κοινό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από τον Κινέζο κατασκευαστή τους, που ακόμη δεν έχει πάρει θέση για το θέμα παρά τα χιλιάδες παράπονα που έχει δεχτεί από τους κατόχους τους.
Πηγή: CNN
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.