Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Bloomberg: Οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα τον Μάρτιο


Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, παραθέτει το σκηνικό ρήξης του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του Eurogroup και την άρνηση της κυβέρνησης να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης, ανέβασε άρθρο υπό τον τίτλο «η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο»...



Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg «θέτει την κυβέρνηση σε τέτοια πορεία ώστε τον Μάρτιο να μην υπάρχει οικονομική ασφάλεια πρώτη φορά μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια».
Μάλιστα τονίζει ότι η θέση που διατυπώνει η μόλις 5 ημερών ελληνική κυβέρνηση είναι ότι θέλει «μια νέα συμφωνία με την ΕΕ που θα επιτρέψει περισσότερες δαπάνες».

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg σε μια τέτοια εξέλιξη, η αντιπαράθεση μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες εκτός του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της ΕΚΤ και η κυβέρνηση μπορεί να μείνει χωρίς πηγή χρηματοδότησης, αφού απέρριψε τη βοήθεια της ΕΕ, τη στιγμή που παραμένει ακόμα εκτός των διεθνών αγορών.

Εξάλλου, με «τιτίβισμά» του ο συντάκτης του Reuters Χιούγκο Ντίξον, προειδοποιεί ότι αν η Ελλάδα δεν ζητήσει παράταση του προγράμματος πέραν του Φεβρουαρίου, δεν είναι ξεκάθαρο αν η ΕΚΤ επιτρέψει τον ELA και η κρίση ρευστού θα επιταχυνθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.