Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Spiegel: Τσίπρας - Ο εφιάλτης της Ευρώπης [ΦΩΤΟ]

Σημείωση του planet-greece

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα αποτελεί το κεντρικό θέμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel....


Στο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης του Spiegel, που κυκλοφορεί το Σάββατο, βρίσκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.

Ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του είναι: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Ο οδηγός που κινείται στο αντίθετο ρεύμα».

Στη φωτογραφία ο έλληνας πρωθυπουργός δείχνει βλοσυρός και αγέλαστος, ενώ τα χέρια του είναι σταυρωμένα.

«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ στην Αθήνα.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.



σ.σ.: Ποιος ήταν ο εφιάλτης: Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από κει τους Πέρσες για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.). Με απλά λόγια ήταν ο προδότης στον ελληνοπερσικό πόλεμο. Αυτός που ενώ υποστήριζε - φαινομενικά - τα συμφέροντας των Ελλήνων, οδήγησε τον εχθρό στην σφαγή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.