Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΠ: Το μνομόνιο δεν το έφερα εγώ [video]


«To Μνημόνιο το υπέγραψα, δεν το έφερα εγώ», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να απολογηθούν, έστω και πολιτικά, οι πραγματικοί υπεύθυνοι...



Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι πριν τις εκλογές του 2009 δεν είχε «καμία αληθινή ενημέρωση για την κατάσταση της οικονομίας» και διευκρίνισε ότι μόνο μία φορά ο τότε Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος του είπε ότι το έλλειμμα μπορεί να φτάσει σε διψήφιο αριθμό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε το παράπονο ότι όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι δεν τον στήριξαν όσο έπρεπε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Άνγκελα Μέρκελ που της ζήτησε να βγει δημόσια και να στηρίξει τα ελληνικά ομόλογα, αυτή αρνήθηκε να το κάνει.

Αναφερόμενος στην λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε αν υπάρχει άλλος Πρωθυπουργός ή υπουργός Οικονομικών που να ζήτησε τη λίστα Λαγκάρντ και αναρωτήθηκε «το κάναμε για να τις κρύψουμε;».

Ο κ. Παπανδρέου σχολιάζοντας το περιστατικό στις Κάννες για το πρόγραμμα προσαρμογής επισήμανε ότι «έπρεπε να αποφασίσει ο κόσμος αν ήθελε το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά όταν πήγα στις Κάννες βγήκε ο Σαρκοζί και είπε ότι ο λαός θα αποφασίσει για το ευρώ, όχι για το Μνημόνιο. Έκανε λάθος ο Σαρκοζί» και πρόσθεσε ότι «είχα ανατραπεί από τις επιστολές των βουλευτών του κόμματος μου, όπως και του υπουργού Οικονομικών, του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έβγαλε επιστολή χωρίς τη συναίνεσή μου, ενώ ο Σαμαράς άλλαξε στάση».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.