Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τσίπρας: Συμφωνία με την Αίγυπτο για τριμερή συμφωνία


Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, εμετά το πέρας της συνάντησής τους, ο Αλέξης Τσίπρας και ο...


 Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη συμφωνία τριμερούς διάσκεψης με την Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εξήρε και τις ελληνοκυπριακές σχέσεις.
Σύμφωνα με το paraskhnio.gr, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση.
«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η τριμερής Ελλάδας- Κυπρου- Αιγύπτου, αποτελεί πρόσκληση σε άλλες δυνάμεις της περιοχής έτσι ώστε να συνεργαστούν στο πλαίσιο των διεθνών αρχών του ΟΗΕ.
«Πρώτος στόχος μας είναι η προσήλωση στη συνέχιση μέχρι την τελική ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού», είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης και οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας αλλά και οι επιπτώσεις τους στη λύση του Κυπριακού. «Επισημάναμε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.