Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Όλο το χρονικό της επιχείρησης ανακατάληψης της Πρυτανείας από την ΕΛ.ΑΣ. [video]

Καρέ καρέ η έφοδος της αστυνομίας κι οι συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 14 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ...



Συγκεκριμένα συνελήφθησαν επτά άνδρες και επτά γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι κυπριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα το πρωί συνελήφθησαν για την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ ακόμη τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις Ελληνίδες και μία Πολωνή.



Παράλληλα το πρωί συνελήφθησαν από την περιοχή των Εξαρχείων τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες κατά την επέμβαση στην πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ ομάδα αλληλέγγυων προς τους καταληψίες συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο φωνάζοντας συνθήματα.



Η αστυνομική επιχείρηση στην πρυτανεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί με εντολή εισαγγελέα. Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτήριο, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Με τη βοήθεια κλειδαρά αστυνομικοί προσπάθησαν να ανοίξουν την κεντρική πύλη της πρυτανείας χωρίς επιτυχία και λίγο μετά τις 7.00 ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια εισόδου από τη δεξιά πλευρά του ιστορικού κτηρίου. Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα, άνδρες της αστυνομίας μπήκαν στο προαύλιο και προσήγαγαν από το εσωτερικό της πρυτανείας 14 άτομα.



Ο Πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης για την επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ


Άνδρες της αστυνομίας κατέβασαν τα πανό που είχαν αναρτήσει οι καταληψίες στην πρόσοψη του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό του κτηρίου δεν έχουν διαπιστωθεί φθορές λόγω της κατάληψης. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ Ζαχαρίας Τριγάζης. «Το κτήριο εκκενώθηκε και ελέγχθηκε. Φθορές και κλοπές δεν υπάρχουν», ανέφερε προσθέτοντας ότι οι χώροι του θα καθαριστούν το Σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα η πρυτανεία θα λειτουργήσει κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.