Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Guardian: Στον αέρα η αποπληρωμή των χρεών λόγω των πρόωρων εκλογών


Η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον χρόνο των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα απειλεί να τινάξει...


 στον αέρα τις προοπτικές ομαλής μετάβασης σε μια νέα κυβέρνηση, αλλά και την ικανότητα της χώρας να είναι συνεπής στους όρους του πακέτου διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, σημειώνει σε νέο άρθρο του ο Guardian, εκφράζοντας φόβους για την πολιτική – και όχι μόνο – αστάθεια που προκαλούν οι νέες κάλπες.
Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι την περασμένη εβδομάδα, οι χρηματαγορές υποχώρησαν εν μέρει λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας στην Ελλάδα και των ανησυχιών κι ότι με τέτοιο κλίμα δεν θα μπορέσει να φέρει σε πέρας τις σκληρές απαιτήσεις για νέα λιτότητα και τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν για να λάβει το τρίτο πακέτο διάσωσης.
Το πολιτικό κλίμα γίνεται ακόμα πιο δηλητηριώδες με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι ενεργεί σαν μεθυσμένος καπετάνιος ακυβέρνητου πλοίου.
Η προεκλογική εκστρατεία εντάθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αξιωματούχους να ετοιμάζουν τις λίστες των υποψηφίων, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνομιλίες με άλλους ηγέτες των κομμάτων να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση.
Οι πολιτικοί της ευρωζώνης παρακολουθούν με ανησυχία την κατάσταση στην Αθήνα, καθώς ο Τσίπρας είπε ότι θέλει να ανανεώσει την εντολή του ελληνικού λαού μετά την συμφωνία στις Βρυξέλλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.