Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Χειροπέδες σε πατέρα και υιό Δαφέρμο για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Τον "έδωσε" ο Κάντας

Χειροπέδες στον Κωνσταντίνο Δαφέρμο. Το ένταλμα εκδόθηκε για μίζες ύψους 3 εκατ. δολαρίων για την προμήθεια των KORNET. Χειροπέδες και στον γιο του, μες στο γραφείο του...




Χειροπέδες σε έναν ακόμα μεσάζοντα εξοπλιστικών προγραμμάτων, τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο, πέρασαν το πρωί οι αστυνομικοί εκτελώντας ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, ο οποίος ερευνά την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων KORNET. Ενταλμα εξεδόθη και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την σύλληψη του γιου του και ενός εκπροσώπου της εταιρίας του.
Το όνομα του κ. Δαφέρμου έχει ακουστεί σε διάφορες υποθέσεις λαθρεμπορίου εκτός Ελλάδας και κάποιες πηγές αναφέρουν ότι είναι στενός φίλος του ρώσου υπουργού Αμύνης. Μαζί του συνελήφθη και ο γιος του Σπύρος καθώς και ο Δασκαλάκης Γιώργος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Scorpion.

Τον είχε «δώσει» ο Αντώνης Κάντας  

Το ένταλμα εκδόθηκε για μίζες ύψους 3 εκατ. δολαρίων προς τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Την μίζα έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας από το Δεκέμβριο του 2013 αλλά τα στοιχεία έδεσαν μετά τις απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έφτασαν στον ανακριτή από Ελβετία και Αυστρία.
Οι κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία και δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια κάθειρξη) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τη δίωξη άσκησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος και αφορά την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς τύπου KORNET.
Τα τρια εκατ. δολάρια φέρονται να διακινήθηκαν από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο τότε διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του οπλικού συστήματος. Το συνολικό κόστος για την αγορά των KORNET ανήλθε σε 100 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας έχει πει στις δικαστικές αρχές, έλαβε από τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο προμήθεια ύψους 3% της συνολικής αξίας της σύμβασης και άρχισε να εισπράττει τα χρήματα μετά την υπογραφή της. Από τα 3 εκατ. δολάρια έλαβε τα 700.000 σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα στην Ελβετία.

Ποιος είναι ο Κ. Δαφέρμος

Το φτωχόπαιδο από την Αξό ένα χωριουδάκι του Ρεθύμνου, ο Κώστας Δαφέρμος εξελίχθηκε σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία και έμπορο οπλικών συστημάτων. Ο ίδιος δήλωνε ότι είναι κάτοικος Βιέννης και λέγεται ότι ως ιδιοκτήτης της εταιρίας Scorpion, με έδρα τον Παναμά είχε άριστες προσωπικές σχέσεις με τον ρώσο υπουργό αμύνης Σεργκέι Σοϊγκού.
Στο παρελθόν φέρεται - σύμφωνα με δημοσιεύματα - να έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο όπλων, μαζί με δύο ρώσους επιχειρηματίες, έναν βρετανό τραπεζίτη και πρώην αξιωματούχο της KGB. Πάντως στην δίκη που ακολούθησε, όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
Επίσης είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές με βάση ένταλμα της Ιντερπόλ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.