Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ένας γορίλας του άλλαξε τη ζωή πριν από 30 χρόνια


Ηταν τον Αύγουστο του 1986 όταν η Βρετανία και όλος ο κόσμος συγκλονίστηκαν από ένα βίντεο στο οποίο είχε καταγραφεί ένα σοβαρό ατύχημα σε ζωολογικό κήπο του Τζέρσει στην Αγγλία...


Ο 5χρονος Λέβαν Μέριτ έπεσε μέσα στο κλουβί με τους γορίλες από ύψος 7 μέτρων χτυπώντας σοβαρά στο κεφάλι του και σπάζοντας το χέρι του. Το παιδί έμεινε για πολλά λεπτά αναίσθητο πάνω στο τσιμέντο και οι επισκέπτες κοιτούσαν έντρομοι το παιδί να χάνει αίμα από το κεφάλι χωρίς να ξέρουν πως να αντιδράσουν.
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ένας γορίλας, ο Τζάμπο πλησίασε αργά αργά το παιδί. Απλωσε το χέρι του και χάιδεψε τον πεντάχρονο Λέβαν που κοίτοντας αναίσθητος στο τσιμέντο. Ο Τζάμπο έμεινε σε αυτήν την θέση για αρκετή ώρα, εμποδίζοντας τους άλλους γορίλες να πλησιάσουν το παιδί.
Ο μικρός άρχισε να συνέρχεται και έβαλε τα κλάματα από τον πόνο και από την θέα του τεράστιου γορίλα που στεκόταν από πάνω του. Οι φωνές του Λέβαν και των ανθρώπων που παρακολουθούσαν έντρομοι, τρόμαξε τους γορίλες που έτρεξαν μαζί με τον τζάμπο μακριά από το παιδί. Λίγα λεπτά μετά μπήκαν στο κλουβί οι φύλακες που απομάκρυναν το σοβαρά τραυματισμένο παιδί.
Από αυτήν την περιπέτεια έχουν περάσει 30 χρόνια. Ο Λέβαν Μέρι στα 35 του έχει κάνει την δική του οικογένεια. Εχει αποκτήσει δυο παιδιά. Το ατύχημά του του καθόρισε την ζωή, δένοντάς τον με τον ζωολογικό κήπο.
Mέσα στα επόμενα χρόνια τον επισκέφτηκε τουλάχιστον άλλες 10 φορές και το 1992 έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια ενός μπρούτζινου μνημείου για τον Τζάμπο, τον σωτήρα του, που είχε στο μεταξύ πεθάνει.
Δυστυχώς όμως δεν υπήρχαν μόνον καλές στιγμές στην ζωή του. Ο Λέβαν είχε γίνει διάσημος αλλά τα παιδιά στο σχολείο τον κορόιδευαν λέγοντας του «Ταρζάν» και το «αγόρι – γορίλας». Ομως αυτές οι επιθέσεις δεν τον πτόησαν. Εκμεταλλεύτηκε την δημοσιότητά του για να αλλάξει την άποψη που είχε ο κόσμος για τους γορίλες, από τα επικίνδυνα θηρία τύπου «Κινγκ Κονγκ» στους αγαθούς και ευγενικούς γίγαντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.