Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πρωθυπουργός Σουηδίας: Η ΕΕ έχει δυο μήνες καιρό για να λύσει το προσφυγικό


Την άποψή του για την άμεση λύση του προσφυγικού, που θα αποτρέψει τη διάλυση της ΕΕ, εξέφρασε ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λέβεν, παρουσιάζοντας ταύτιση απόψεων με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε...



Δυο μήνες καιρό, για να επιτευχθεί κοινή προσέγγιση ως προς το προσφυγικό, από τις ευρωπαϊκές χώρες, έδωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λέβεν, αλλιώς, όπως είπε, τίθεται σε κίνδυνο η ύπαρξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Λέβεν ερωτήθηκε για τα σχόλια του Ολλανδού ομολόγου του, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη να λυθεί το θέμα του περιορισμού των προσφυγικών ροών εντός των επόμενων έξι έως οκτώ εβδομάδων.
«Ναι, συμφωνώ ότι αυτό είναι το περιθώριο που έχουμε», απάντησε ο Σουηδός πρωθυπουργός. «Γνωρίζουμε ότι με την έλευση της άνοιξης, ο αριθμός των μεταναστών θα αυξηθεί ξανά», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι αφελής. Όταν συζητούμε το ζήτημα με χώρες οι οποίες αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες, τους επισημαίνω ότι εάν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, τίθενται σε κίνδυνο τόσο η Ε.Ε. όσο και η συνθήκη Σένγκεν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.