Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Στη Βουλή το “Plan X” του Βαρουφάκη


Σιγή ιχθύος κράτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τα όσα αποκαλυπτικά είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάνης Βαρουφάκης....



 Αν και προκλήθηκε από την αντιπολίτευση να πάρει θέση για το plan X, τις ηχογραφήσεις και όσα άλλα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εκείνος δεν μπήκε στον …πειρασμό να απαντήσει.

Κι ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να πει το παραμικρό, ο Γεράσιμος Μπαλαούρος απάντησε αντ’ αυτού, υποστηρίζοντας πως έχει ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό πως υπήρξαν εναλλακτικά πλάνα ως απάντηση στους εκβιασμούς των δανειστών, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Στην επισήμανση της Άννας Ασημακοπούλου από τη ΝΔ σε στικάκια, ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών είπε πως «τα στικάκια καλύτερα να τα χρησιμοποιείς για να μαγνητοφωνείς, παρά για να κρύβεις τις λίστες Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη επανέφερε το αίτημα της για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από το 2000, με τον Μάκη Βορίδη να εστιάζει στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών με την Αννα Α. Ασημακοπούλου (ΝΔ) να μιλά για «βόμβα», τον Γιάννη Μανιάτη (Δημοκρατική Συμπαράταξη ) να τις χαρακτηρίζει «κυνικές» και τον Σπύρο Δανέλλη (Ποτάμι) να αποκαλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη «απίθανο τύπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.