Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Φεύγουν πανικόβλητοι οι επενδυτές από το Χρηματιστήριο


Ο Γενικός Δείκτης χάνει σε 26 συνεδριάσεις 28%, σχεδόν όσο έχασε δηλαδή σε ένα χρόνο - Εν μέσω διεθνούς ξεπουλήματος κανείς δεν υπολογίζει τις ζημιές και εγκαταλείπει τη χώρα - Στο κρίσιμο για τη συνέχεια σημείο των 450 μονάδων η αγορά, σε χαμηλά 27 ετών!...




Η αγορά λέει ξεκάθαρα εδώ και δυο ημέρες ότι όσο δεν προχωρεί τίποτα η Ελλάδα θα μείνει στο περιθώριο. Μάλιστα, εν όψει του διεθνούς ξεπουλήματος κανείς δεν υπολογίζει τις ζημιές, ούτε καν οι στρατηγικοί επενδυτές που χάνουν πάνω από 70% της επένδυσης τους.

Εγκαταλείπουν την χώρα και πιθανότατα θα είναι οι τελευταίοι ξένοι επενδυτές.

Διότι η εμπιστοσύνη που κτίζεται σιγά-σιγά γκρεμίζεται ταχύτατα, όπως συνέβη από τις εκλογές (τις τελευατίες και εντεύθεν).

Σήμερα το ξεπούλημα πέρασε και σε μη τραπεζικές μετοχές με κτυπήματα σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και κατά ένα μέρος σε ΔΕΗ.

ΟΓενικός Δείκτης ενώ βρέθηκε ενδοσυνεδριακά να καταγράφει νέα βουτιά 5% στις 439 μονάδες έκλεισε τελικά στις 450 μονάδες με απώλειες 2,89%. Αντίστοιχα ο τραπεζικός δείκτης που βρέθηκε να χάνει άνω του 12%, περιόρισε στο τέλος την πτώση, στο -5,5%.

Τεχνικά, η διατήρηση των 450 μονάδων είναι κρίσιμη, καθώς σύμφωνα με τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή, η διάσπαση των 450 μονάδων θα οδηγούσε τον Δείκτη χαμηλότερα μέχρι και τις 340 μονάδες!


Μετοχές 

Σημαντικές απώλειες 6,78% για τον ΟΠΑΠ στα 5,5 ευρώ και 6,09% για τον ΟΤΕ στα 7,09 ευρώ με τη ΔΕΗ να κερδίζει 3,2% μετά το χθεσινό sell off. 
Εθνική και Alpha Bank μηδένισαν τις απώλειες κλείνοντας στα 0,144 και 1,12 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η Πειραιώς πέρασε και σε θετικό έδαφος στο τέλος με κέρδη 2,02% στα 0,101 ευρώ. Αντίθετω νέα βουτιά 12,11% για την μετοχή της Eurobank στα 0,341 ευρώ. 
Μεγάλες απώλειες 5,5% για την ΕΥΔΑΠ και 5,2% για τα Ελληνικά Πετρέλαια ενώ και η Viohalco υποχώρησε κατά 5,3%.
Ο συνολικός τζίρος έφθασε εκ νέου σχεδόν τα 100 εκατ. ευρώ.












































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.