Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Και ο Δραγασάκης παίρνει αποστάσεις για το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου


Ερωτηματικά και απορίες δημιούργησε η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Δραγασάκη σε συνέδριο για την δημόσια διοίκηση που πραγματοποιείται στην Βουλή...



Την ώρα που το σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση με τους αγρότες να παραμένουν στα μπλόκα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι μια μεταρρύθμιση που δεν εμπνέει και δεν πείθει για το αποτέλεσμά της είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Αναφερόμενος για την διοικητική μεταρρύθμιση είπε πως «πράγματι, είναι προφανές ότι μια μεταρρύθμιση θα πρέπει να καταφέρει να πείσει - για να μην πω τον πιο αυστηρό όρο να εμπνεύσει - για το αποτέλεσμά της. Θα πρέπει δηλαδή να εξασφαλίσει, όχι απλώς την ανοχή, αλλά, ει δυνατόν, την ενεργητική υποστήριξη αυτών που θα πρέπει να την κάνουν πράξη. Αυτό νομίζω ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της διοικητικής μεταρρύθμισης». Η φράση του ωστόσο ερμηνεύτηκε από το σύνολο των ακροατών ως έμμεση αιχμή για το ασφαλιστικό.

Πάντως, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι «οι μεταρρυθμίσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι όρος ύπαρξης. Δεν είναι δηλαδή ένα επιθυμητό βήμα, το οποίο πρέπει να κάνουμε, αλλά είναι όρος ύπαρξης για το μέλλον. Τέτοια είναι η περίπτωση προφανώς της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού ζητήματος, αλλά νομίζω ότι και το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν απέχει από αυτήν την κατηγορία».

Πέραν αυτών, ως αιχμή για τους αγρότες και των τρόπο που διαμαρτύρονται ερμηνεύτηκε και η φράση του αντιπροέδρου πως «πλέον όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί όπως παλιά και πως οι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να διεκδικούν με παλιούς τρόπους συμπεριφοράς».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να υπάρχει πιο αυθεντικός τρόπος εκπροσώπησης. «Στη χώρα είχε διαμορφωθεί ένας εκλογικός νόμος που αντιστοιχούσε σε μία εποχή όπου υπήρχαν κόμματα που έπαιρναν πάνω από 40% ή και περισσότερο, οπότε είχαν ήδη μία ισχυρή πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία και με αυτή την έννοια ένα μπόνους εδρών αποσκοπούσε στο να υπάρξει πολιτική σταθερότητα» είπε για να προσθέσει: «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια –και σωστά– αυτή η λογική τίθεται σε αμφισβήτηση. Πρέπει να πω, επίσης, ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μία αλλαγή αυτού του συστήματος, μετά, βέβαια, από πολιτικό διάλογο, ούτως ώστε να πάμε σε ένα πολιτικό σύστημα που θα υποχρεώνεται να αναζητά πιο αυθεντικούς τρόπους εκπροσώπησης της κοινωνίας και πιο ισχυρή κοινωνική βάση για τη διακυβέρνηση της χώρας παρά να αναζητά τεχνικά στοιχεία των εκλογικών νόμων».

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.