Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Με τροπολογίες την Τετάρτη οι 15 αλλαγές που ζητούν οι δανειστές


Θα περιέχουν τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές, με το οικονομικό επιτελείο να δίνει «μάχη» με το χρόνο να προλάβει ώστε να μην αναγκαστεί να τις περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με κάποιο νομοσχέδιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο...



Την Τετάρτη θα κατατεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροπολογίες που θα περιέχουν τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές, με το οικονομικό επιτελείο να δίνει μάχη με το χρόνο να προλάβει ώστε να μην αναγκαστεί να τις περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με κάποιο νομοσχέδιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι είναι ανοιχτό ακόμα το ζήτημα με την πλήρη απελευθέρωση των «κόκκινων δανείων» που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τα οποία υπολογίζονται περί τα 3 δισ. ευρώ και αποτελούν βόμβα για τα δημοσιονομικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία συνολικά τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου είναι περί τα 14 δισ. ευρώ, με τα επιχειρηματικά να είναι στα 6 δισ. ευρώ και προς ΔΕΚΟ περί τα 8 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί οτι σε αυτά τα δάνεια περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν δοθεί δε πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους και άλλες ευαίσθητες ομάδες που έχουν πληγεί από καταστροφές και την κρίση. Παράλληλα, εντάσσονται τα ιδρύματα, όπως για παράδειγμα το Μέγαρο Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.