Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πανικός στην Καρδιολογική Κλινική Λάρισας που έμεινε χωρίς ρεύμα και γεννήτρια


Χωρίς ρεύμα στα χειρουργεία, χωρίς ηλεκτρικό ούτε για την λειτουργία μηχανημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή ασθενών, όπως...


 αυτών με στεφανιαίες νόσους, έμεινε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Λάρισας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, που επικαλείται επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση, με τους γιατρούς που εφημερεύουν να «τρέχουν», προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ασθενείς που νοσηλεύονται, μερικοί εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.
Πρώτη αιτία του μπλακ άουτ ήταν μια φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στο κέντρο της Λάρισας, που είχε ως συνέπεια να διακοπεί η παροχή από το δίκτυο ηλεκτρισμού. Την έντονη ανησυχία προκάλεσε όμως το γεγονός ότι ενώ αυτομάτως θα έπρεπε να εκκινήσει η γεννήτρια και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ηλεκτροδότηση της Κλινικής, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σημαίνοντας «συναγερμό» στον Επιμελητή της Κλινικής, τους εφημερεύοντες ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.
To οξύτερο πρόβλημα από το γενικό «μπλακ άουτ» ρεύματος, που κράτησε περίπου 50 λεπτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δημιουργήθηκε για ασθενείς που «εξαρτώνται» από μηχανήματα, όπως οι νοσηλευόμενοι με στεφανιαίες νόσους, για τους οποίους η ηλεκτροδότηση είναι απολύτως απαραίτητη για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους!
Σύμφωνα με εφημερεύοντες γιατρούς, αρκετοί συνάδελφοί τους, ακόμη κι από αυτούς που βρίσκονταν εκτός εφημερίας, συγκεντρώθηκαν στην Κλινική προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι ίδιοι κάλεσαν την Αστυνομία για να καταγραφεί το περιστατικό, ενώ αναζητήθηκε και Εισαγγελέας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλεκτροδότηση επανήλθε μέσω γεννήτριας, περίπου 50 λεπτά μετά από την διακοπή, ενώ κάνοντας απολογισμό της κατάστασης οι γιατροί είδαν ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, «από καθαρή τύχη» όπως έλεγαν, αφού όπως αναφέρουν ευτυχώς δεν υπήρχε σε εξέλιξη κάποια επέμβαση την στιγμή της διακοπής, καθώς ούτε τα χειρουργεία του νοσοκομείου είχαν ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.