Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Σκότωσαν γορίλα υπό εξαφάνιση, όταν ένα αγοράκι έπεσε στο κλουβί του [video]


Πανικός επικράτησε στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, όταν ένα 4χρονο αγόρι έπεσε από ύψος 3,7 μέτρων σε μία τάφρο γύρω από...


 την κατοικία του αρσενικού γορίλα Harambe.
Ως αποτέλεσμα, οι φύλακες του Ζωολογικού Κήπου θανάτωσαν το ζώο όταν ένιωσαν ότι η ζωή του παιδιού απειλείται.
Το αγόρι έμεινε μαζί με τον γορίλα που ζύγιζε 181 κιλά για περίπου 10 λεπτά και η επικίνδυνη αντίδραση του ζώου θεωρήθηκε απειλητική για τη ζωή του παιδιού, δήλωσε ο Διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου, Θάνε Μάιναρντ.
Ο Μάιναρντ αναγνώρισε ότι ο γορίλας δεν φάνηκε να επιτίθεται στο παιδί, αλλά δήλωσε ότι «τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν σε μία τέτοια περίπτωση». Είπε επίσης ότι επικρατεί θλίψη μετά το συμβάν, αφού κανένας τους δεν θέλει να φτάνει στο σημείο να σκοτώνει ζώα υπό εξαφάνιση, αλλά τόνισε ότι προτεραιότητα τους ήταν η ασφάλεια του αγοριού.
Στον ίδιο σημείο βρισκόταν και δύο θηλυκοί γορίλες την ώρα του συμβάντος. Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση.
Ο Harambe ήταν 17 ετών και είχε γεννηθεί στον Ζωολογικό Κήπο Gladys Porter στο Τέξας. Μετακόμισε στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι το 2014. Ανήκε σε είδος γορίλα που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και όπως δήλωσε ο Μάιναρντ, ήλπιζαν ότι θα τον χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.