Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αγρίεψε η Μέρκελ με την Μ. Βρετανία: Προνόμοια τέλος για όποιον φεύγει! [video]


«H περασμένη Πέμπτη ήταν μία κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη. Μία κατάσταση με την οποία δεν είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι σχεδόν επί 60 χρόνια», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της Bundestag...



Ανακοινώνοντας τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησής της για το Brexit, η Μέρκελ ξεκαθαρίζει τη θέση του Βερολίνου πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η Ευρώπη δεν είναι σήμερα αυτό που ήταν προγραμματισμένη να είναι», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: Παρ ‘όλα αυτά, η υπόσχεση της ευημερίας δεν έχει αποτύχει εξαιτίας του εγωισμού πολλών μεμονωμένων μελών. Μάλλον, είναι σημαντικό τώρα να ξεκινήσει μια νέα πορεία».

Η Μέρκελ τόνισε ότι επίσης ότι η διάσπαση της ΕΕ θα ήταν ένα λάθος. «Θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω», επεσήμανε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Σήμερα είναι σαφές το τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να δείξουμε τους εαυτούς μας πως είμαστε πρόθυμοι και ικανοί να εργαστούμε μαζί για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.» Αρχικά η Βρετανία πρέπει και η ίδια να διευκρινίσει τη συνεργασία της με την ΕΕ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μία συμφωνία με τη Βρετανία μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Αναφερόμενη στην διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια , η Μέρκελ ήταν ξεκάθαρη:

– Δεν θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις επίσημες ή ανεπίσημες πριν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη. Τα κράτη μέλη της ΕΕ ορίζουν τους κανόνες για τις διαπραγματεύσεις.

– Για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την έξοδο, υπάρχει μια περίοδο δύο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί.

-Εν αναμονή της έκβασης των διαπραγματεύσεων, η Βρετανία παραμένει στην ΕΕ – συμπεριλαμβανομένων όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων..

– Η Γερμανία και η Ε.Ε θα προσπαθήσουν να έχουν φιλικές σχέσεις με την Βρετανία και μετά την αποχώρησή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.