Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σταύρος Ψυχάρης: Είναι άσχετοι, ανίκανοι και ημιμαθείς


Ο Σαίξπηρ είχε γράψει ότι «αυτοί δεν θα ήσαν λύκοι, αν οι άλλοι δεν ήσαν πρόβατα». Δηλαδή σε κάθε καβγά, σύγκρουση ή διαμάχη ισχύει το προτέρημα του ισχυροτέρου...



Του Σταύρου Ψυχάρη
ΤΟ ΒΗΜΑ

Περαιτέρω στον Γκέμπελς, αρχηγό της Προπαγάνδας του χιτλερικού μορφώματος, αποδίδεται η οδηγία «Συκοφαντείτε! Συκοφαντείτε!… Πάντα κάτι θα μείνει».

Εις τα καθ’ ημάς και κατ’ αντιστοιχίαν δεν υπάρχουν εγκέφαλοι σαν του Σαίξπηρ ή διεστραμμένα μυαλά σαν του Γκέμπελς.

Ολους τους ρόλους τους παίζουν – κακή τη μοίρα της Ελλάδος – άσχετοι, ανίκανοι, πολλαπλώς ημιμαθείς, οι οποίοι εκλήθησαν να σώσουν την πατρίδα.

Είναι ένας εσμός από κομματόσκυλα που βασιζόμενα στην ισχύ της εξουσίας αναμεταδίδουν ψεύδη, κατά τις οδηγίες της ηγεσίας τους. Ολοι αυτοί νομίζουν ότι η συστηματική ψευδολογία θα τους διασώσει.

Για να αντιληφθεί ο μέσος πολίτης το μέγεθος και το εύρος των ψευδών που σερβίρει η Κυβέρνηση σημειώνεται ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επλήρωσαν δισεκατομμύρια (δραχμές τότε και ευρώ εν συνεχεία) για φόρους, εισφορές και δικαιώματα του κράτους. Μόνο το Mega Channel στα 27 χρόνια λειτουργίας του έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αραγε, πόσες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αποδώσει τόσους πόρους στο Ελληνικό Δημόσιο; Και είναι ασφαλώς διερευνητέο πού διεμοιράσθησαν τα χρήματα αυτά.

Κατά τα λοιπά, τα εν χρήσει ψεύδη άρχισαν ήδη να αποκαλύπτονται. Οψόμεθα.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.