Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ρουσσόπουλος για άδειες: Η διαδικασία πάσχει...


"Δεν μπορούν να δοθούν άδειες χωρίς χάρτη συχνοτήτων"...




Αυτό τόνισε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία είχε καταρτίσει τον σχετικό χάρτη. Παράλληλα, χαρακτήρισε «περιοριστικό» τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως «επρόκειτο να γίνει αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών τον Ιανουάριο του 2009, αλλά τον Οκτώβρη του 2008 παραιτήθηκα, δεν είναι ότι δεν θέλησα να το κάνω».

«Είχαμε καταρτίσει υποχρεωτικό πόθεν έσχες, η ιδιοκτησία του μέσου ενημέρωσης έπρεπε να καταθέτει πόθεν έσχες, το οποίο το κατέθετε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος να ελέγξει αν ο δημοσιογράφος έχει καταθέσει πόθεν έσχες», σημείωσε και πρόσθεσε:

Γίνονται πράγματα που δεν είναι εντός των ορίων της λογικής. Στο ΣτΕ έχουν κατατεθεί αιτήσεις για το ζήτημα των τηλ. αδειών, και αντί να πάρει απόφαση πριν τη διαδικασία θα πάρει μετά, αυτές οι λογικές απαξιώνουν τους ισχυρούς θεσμούς.

«Στα media οι επιχειρηματίες πρέπει να πληρώνουν τα δάνειά τους», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος και έκανε λόγο για «επικοινωνιακά τερτίπια», σχολιάζοντας τη διαδικασία του διαγωνισμού.

«Το κάνουν μόνο για να πουν ότι στρίμωξαν τους καναλάρχες», είπε και τόνισε: Η διαδικασία πάσχει, σε μια Δημοκρατία αυτή είναι που κάνει τη διαφορά, πρέπει να ακολουθούνται θεσμικές διαδικασίες.

«Αν ο διαγωνισμός για τις τηλ. άδειες γίνει σωστά, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τον ανατρέψει», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει σε λίγες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.