Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τον ΕΝΦΙΑ έρχεται... ΦΑΠ(α)!


Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Εθνος. Ο φόρος αυτός θα επιβάλλεται στη...




συνολική ακίνητη περιουσία με κλιμακωτούς συντελεστές.

Τα προσδοκώμενα έσοδα πάντως μένουν ίδια, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ, όσα περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει και με τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών, εντός και εκτός σχεδίου.

Επίσης αναμένεται να υπολογίζεται με βάση το σύνολο της αξίας των ακινήτων του κάθε φορολογούμενου και όχι ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο υπολογισμός του φόρου για τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας θα γίνεται με βάση προοδευτική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο.

Τέλος η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα έχει πολλούς συντελεστές και πολλά κλιμάκια αξίας περιουσίας. Ο πρώτος συντελεστής θα είναι χαμηλός και θα υπολογίζεται για τα πρώτα 30.000 ή 50.000 ευρώ αξίας ακίνητα και οι συντελεστές θα αυξάνονται ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.