Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Οργή λαού στην Βενεζουέλα: Κυνήγησαν τον Μαδούρο! [video]

Άντε, και στα δικά μας σύντομα!

Στις εικόνες ο Μαδούρο φαίνεται κάποια στιγμή να απομακρύνεται τρέχοντας, ενώ όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι ενός οπαδού του....



πως φαίνεται και σε βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο κάτοικοι αλλά και μέλη της αντιπολίτευσης, ο Μαδούρο κατέβηκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, ενώ γύρω του πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποδοκιμάσουν, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες (τρόπος διαμαρτυρίας στη Λατινική Αμερική γνωστός ως cacerolazo) και φωνάζοντας του να παραιτηθεί. Στις εικόνες ο Μαδούρο φαίνεται κάποια στιγμή να απομακρύνεται τρέχοντας, ενώ όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι ενός οπαδού του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν μπήκε η αυτοκινητοπομπή στην πόλη ο Μαδούρο αρχικά πίστευε ότι επρόκειτο για οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον χειροκροτήσουν και μόλις εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητο οι κάτοικοι άρχισαν να χτυπούν τις κατσαρόλες και να φωνάζουν.

Ο Μαδούρο επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής το νησί Μαργαρίτα, στην περιφέρεια Νέα Σπάρτη, για να κάνει ομιλία σε απ’ ευθείας σύνδεση από μια πλατεία. Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε και η σύνδεση πραγματοποιήθηκε μέσα από το σπίτι οπαδού του, όπου βρήκε καταφύγιο.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της αντιπολίτευσης, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 30 πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου Μαδούρο στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Στο twitter πολλοί κάτοικοι κατήγγειλαν επίσης ότι άνδρες της μυστικής αστυνομίας (SEBIN) χτύπησαν διαδηλωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.