Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Βρετανία: Πρόταση να μην χειρουργούνται οι υπέρβαροι καπνιστές


Ένα απίστευτο δημοσίευμα της εφημερίδας Independent έχει προκαλέσει σάλο στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αναφέρει, επικαλούμενη...


 ανώτερες πηγές της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας, πως οι παχύσαρκοι καπνιστές δεν θα χειρουργούνται, με σκοπό να εξοικονομούνται χρήματα.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η Βασιλική Ένωση Χειρουργών χαρακτήρισε αυτή την πιθανότητα ως την "πιο σοβαρή στην ιστορία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας". Ήδη, συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα απαιτούν από τους ασθενείς, που χρειάζονται να εγχειριστούν να έχουν συγκεκριμένο Δείκτη Μάζας Σώματος, ενώ άλλα κέντρα αρνήθηκαν να χειρουργήσουν καπνιστές. Σύμφωνα με την Βασιλική ΄Ένωση Χειρουργών, κάθε τέτοια περίπτωση παραβιάζει κατάφωρα τις επίσημες οδηγίες για την φροντίδα των ασθενών, καθώς οι ιατροί αφήνουν ηθελημένα ασθενείς να υποφέρουν, ενώ θα μπορούσαν να προσχωρήσουν άμεσα σε θεραπεία, τονίζοντας πως ο μόνος λόγος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.
Αρκετοί όμως γιατροί θεωρούν πως επεμβάσεις σε παχύσαρκους ανθρώπους ενέχουν πολλούς κινδύνους, ενώ καθιστούν δυσκολότερη την αποθεραπεία τους. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η μείωση των ποσοστών παχύσαρκων ανθρώπων και καπνιστών θα εξοικονομούσε εκατομμύρια στερλίνες στην Εθνική υπηρεσία Υγείας.
Ωστόσο, οι γιατροί τους οποίους επικαλείται ο Independent, δεν τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά υπέρ της απαγόρευσης εγχειρίσεων, καθώς θα είχαν παραβεί κάθε νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.