Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

"Μουδιασμένος" ο Τσακαλώτος από τις αποκαλύψεις Δραγασάκη για το χρέος


Αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για το θέμα του χρέους πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος...



Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν έχει δίκιο ο Τσίπρας ή ο Δραγασάκης στο επίμαχο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ δήλωσε πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στη Βουλή το το θέμα παραπέμπεται για μετά το 2018.

«Υπάρχουν ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί αν απαντηθούν είναι σαν να χτυπάς το φίλο σου» απάντησε με νόημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει: «Δεν είπε αυτό ο κ. Δραγασάκης».

Η απάντηση του υπ. Οικονομικών έδωσε συνέχεια στο κυβερνητικό «αλαλούμ» που επικράτησε χθες.

Ενδεικτικό της όλης σύγχυσης που επικράτησε ήταν ότι πέρασαν ώρες μέχρι να δοθεί η επίσημη «γραμμή» απάντησης από την κυβέρνηση- μετά και την κριτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία- με το Μαξίμου να επιμένει ότι «ο κ. Δραγασάκης δεν είπε κάτι διαφορετικό».

Αρμόδιες πηγές πάντως, σημείωναν ότι «πρόκειται πράγματι για μια διαδικασία που δεν θα είναι εύκολη και που μπορεί πράγματι να πάει και μετά το 2018», επιμένοντας σε όλους τους τόνους ότι αυτό δεν αλλάζει σε κάτι τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Βλέποντας τον θόρυβο που προκλήθηκε, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης έσπευσεε να διευκρινίσει ότι: «Εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016.

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.