Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη στροφή Κυριάκου για το Αγγελιόσημο


Υπέρμαχος του αγγελιοσήμου, με έναν νέου τύπου πόρο εμφανίστηκε στη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί έντονη πίεση από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους...




Σημαντικές ειδήσεις για τον δημοσιογραφικό κόσμο και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος «έβγαλε» η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων της Αθήνας.

Αφού, κυρίως, μετά την επιμονή των μελών του δ.σ. της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Μ.Αντωνιάδου, Χ. Μαζανίτης) ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ παράλληλα δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος σε ότι έχει να κάνει με την διατήρηση του βασικού πόρου του Ταμείου των Δημοσιογράφων, το διαβόητο Αγγελιόσημο.

Σε σχέση με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις διατυπώσεις του, κάνοντας λόγο για ένα νόμο (τον νόμο Παππά) που «ενέχει προβλήματα Δημοκρατίας».

Παράλληλα απέφυγε να κάνει οιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της προσφυγής των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, «ας περιμένουμε όλοι την ετυμηγορία των Δικαστών» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζοντας όμως την ίδια στιγμή και την πρόσφατη, δημόσια αρθρογραφία κορυφαίων μελών του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία «ο μόνος που μπορεί να χορηγεί τηλεοπτικές άδειες, είναι η ανεξάρτητη αρχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

Τι αναφέρουν για την συνάντηση «πηγές» της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση έγινε, «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του «νόμου Παππά» και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε τέσσερα».

Όπως προσθέτουν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε τέσσερις, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.