Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στα βήματα του Πολάκη!


Οι φασιστο-κλώνοι του Πολάκη φαίνεται ότι είναι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ακόμη ένα επιφανές στέλεχος εξαπέλυσε επίθεση κατά των Μέσων Ενημέρωσης...



Η λογική της «καταστροφολογίας» έχει τη βοήθεια «των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, της οικονομικής ελίτ και των συμφερόντων που αποτελούν το σύστημα της διαπλοκής», σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στην εισήγησή του στο κομματικό όργανο.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, στάθηκε στη σημασία του 2ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 13ης και 16ης Οκτωβρίου και διατύπωσε τις προτάσεις του για το διάστημα που απομένει έως τότε.

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει τη σημασία της γιατί βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το 2ο Συνέδριο που αποτελεί μεγάλο σταθμό και σημείο καμπής για την επόμενη περίοδο», ανέφερε ο κ. Ρήγας, ο οποίος μίλησε παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις και η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσουν τους όρους ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί το συνέδριο ως μια ανοιχτή διαδικασία με αριστερό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από τον Ιανουάριο του 2015, τις «δύσκολες διαπραγματεύσεις και αποφάσεις», αλλά και στα μέτρα «με κοινωνικό πρόσημο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο βάθος της ευρωπαϊκής κρίσης και τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η ευρωπαϊκή στρατηγική κατεύθυνση.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο κ. Ρήγας κατηγόρησε με δριμύτητα τη Ν.Δ., σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει και δεν θέλει να διατυπώσει ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις. «Όλη η εκφορά του λόγου της Ν.Δ. ήταν σε λογική που προεξοφλούσε την αποτυχία της κυβέρνησης και ζητούσε και ζητάει εκλογές, αν και τους έχουμε βεβαιώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «η λογική αυτή δεν είναι ενάντια στην κυβέρνηση, αλλά είναι ενάντια στην ίδια την κοινωνία».

Σύμφωνα με τον γραμματέα, ιδίως μετά την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, «διαμορφώνεται μια εικόνα διαστρέβλωσης από τα ΜΜΕ και τίθενται ερωτήματα και αμφισβήτηση αν αυτά που έχει καταφέρει η κυβέρνηση έχουν βάση και αλήθεια».

Προτάσεις εν όψει συνεδρίου

Ο επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού του μείζονος κόμματος της συμπολίτευσης πρότείνε, εν όψει και του συνεδρίου:

- Να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν συνθήκες συμπόρευσης «με τους πολίτες εκείνους τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τους ενεργούς πολίτες».

- Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για τις θέσεις να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει θεματικές εκδηλώσεις είτε για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, είτε για θέματα που εντοπίζονται στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ (δημόσια διοίκηση, παιδεία, κοινωνική οικονομία, ΕΣΠΑ, εργασιακά)

- Να ενταχθεί η καμπάνια σε τοπικό επίπεδο με περιοδείες, συνεντεύξεις, επισκέψεις σε χώρους δουλειάς στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών που θα καλούν τους πολίτες να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στον προσυνεδριακό διάλογο.

- Να διαμορφωθούν οι επιτροπές στήριξης σε επίπεδο νομού.

Για τον τρόπο διεξαγωγής και συζήτηση του Συνεδρίου, ο κ. Ρήγας προτείνει αυτή να γίνει σε τρεις θεματικές ενότητες

- Η αριστερά στον 21ο αιώνα

- Το κόμμα

- Προγραμματικές αιχμές

Πρότεινε τέλος διοργάνωση καταστατικού συνεδρίου εντός του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.