Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού στην Λευκάδα το Νοέμβριο


«ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού “Λευκάδιος 2016” θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του...


 Νοεμβρίου. Για την μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα.
«Η σύσκεψη είναι αναγκαία για να επικαιροποιήσουμε το σχέδιο αντιμετώπισης των σεισμών στα Ιόνια Νησιά και με την εμπειρία που έχουμε από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, να δούμε που λειτούργησε ο σχεδιασμός και που πρέπει να εντείνουμε τις δράσεις μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επισημαίνοντας ότι «“Στόχος της ΠΙΝ είναι η άσκηση ετοιμότητας να γίνει θεσμός για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών στα Ιόνια Νησιά και τον συντονισμό όλων για την αντίδραση και την αντιμετώπιση των συνεπειών».
«Είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση του σχεδίου ετοιμότητας για φυσικές καταστροφές λόγω της σεισμικότητας, αλλά και της ιδιομορφίας των Ιονίων Νήσων» ανέφερα από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, που κατά την ομιλία του, επικεντρώθηκε στην ανάγκη σχεδιασμού δράσεων, στα σχολεία, στα Ιστορικά Κέντρα, στις ξενοδοχειακές μονάδες και στις παραλίες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο δ/ντης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο αστυνομικός υποδ/ντης Κέρκυρας Ιωάννης Σταυρακάκης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Ανδρέας Ρίζος, ο δημοτικός σύμβουλος Παξών Γιώργος Λύχνος, ο δ/ντης Κοινωνικής & Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ Πλούταρχος Κέρπελης, η προϊσταμένη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του ΟΑΣΠ Χρύσα Γκουντρομίχου, ο περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, του Νοσοκομείου Κέρκυρας και της Πολιτικής Προστασίας από τη ΔΕΠΙΝ, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τους Δήμους της ΠΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.