Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σε χαρτόκουτα βάζουν τα νεογέννητα στη Βενεζουέλα [ΦΩΤΟ]


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη βρετανική Daily Mail με τα μικροσκοπικά βρέφη να κοιμούνται μέσα στα χαρτόνια έχουν...


 προκαλέσει την οργή από τη στιγμή που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και δείχνουν την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι εικόνες έχουν τραβηχτεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο νοσοκομείο Domingo Guzman Lander, βορειανατολικά της χώρας στο Anzoategui. Θεωρείται ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Οι ειδικοί λένε ότι τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεπάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων, ενώ υπάρχει παράλληλα έλλειψη τροφίμων και καυσίμων σε όλους τους τομείς.
O Douglas Leon, πρόεδρος της Ιατρικής Ομοσπονδίας της Βενεζουέλας, ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι ορισμένα νοσοκομεία δουλεύουν μόνο με το 5% του ιατρικού εξοπλισμού που χρειάζονται. Σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Ομοσπονδία, η έλλειψη φαρμάκων είναι περισσότερο από 80% και περίπου 13.000 γιατροί, περισσότερο από το 20% του ιατρικού προσωπικού στη χώρα, έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της κρίσης στον κλάδο τους και λόγω των χαμηλών μισθών.
Ο διευθυντής του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας δήλωσε οργισμένος με τις φωτογραφίες, λέγοντας: «Εμείς δεν προσπαθούμε να δικαιολογούμε τις ενέργειες που ελήφθησαν από έναν επαγγελματία χωρίς την άδεια της διοίκησης. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να ασχοληθούν με εκατοντάδες ασθενείς, παρά με τις προσπάθειες των μέσων ενημέρωσης να χειραγωγήσουν τις καταστάσεις. Σε αντίθεση με πολλούς αναγνωρίζουμε το σφάλμα μας και συνεχίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.