Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χάος στο νοσοκομείο Σαντορίνης, που εγκαινίασε ο Τσίπρας

MONO ΣΤΟ PLANET-GREECE

Χαώδης είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο - βιτρίνα της κυβέρνησης, στην Σαντορίνη, που μόλις τον περασμένο Ιούλιο εγκαινίασε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας...
Σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών, εργαζομένων αλλά και πολιτών από το νησί, οι ίδιοι οι γιατροί έχουν γίνει "πολυεργαλεία" για να μπορέσουν να κάνουν το νοσοκομείο να λειτουργεί στοιχειωδώς. Όμως πλέον το ποτήρι έχει ξεχειλίσσει. Οι ίδιοι οι γιατροί αναγκάζονται όχι μόνο να οδηγούν το ασθενοφόρο του νοσοκομείου αλλά να κάνουν και τους τραυματιοφορείς. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι δραματικές. Όπως και οι ελλείψεις σε ορισμένα υλικά και φάρμακα. Η... βιτρίνα του Αλέξη Τσίπρα και του "βοθρολόγου" αναπληρωτή υπουργού για την Υγεία, Παύλου Πολάκη, θολώνει. Και χάρη στην υπερπροσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι στιγμής δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

Το Νοσοκομείο από την έναρξη του στις 16 Ιουλίου του 2016, αντιμετώπισε με επιτυχία και χωρίς καμιά απώλεια ζωής τα εξής περιστατικά:

1. 5 περιστατικά στη μονάδα Εμφραγμάτων- μονάδα αυξημένης φροντίδας.

2. 1 τοκετός με πρόωρη γέννηση, μητέρα και παιδί σε πολύ καλή κατάσταση, το παιδί για προληπτικούς λόγους αεροδιακομίσθηκε στο ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η και στη μονάδα προώρων.

3. 9 χειρουργικές επεμβάσεις στο κεντρικό χειρουργείο.

4. 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό χειρουργείο (επείγοντα).

5. 2.764 επείγοντα περιστατικά.

6. 3.395 περιστατικά στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

7. 580 εργαστηριακές εξετάσεις.

Τον Ιούλιο 2016 τα περιστατικά αεροδιακομιδών με το ΕΚΑΒ ήταν 9, ενώ με το αεροσκάφος του Ιδρύματος Νομικού, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος για τους κατοίκους της Σαντορίνης, οι αεροδιακομιδές ήταν 7. Συνολικά 16 αεροδιακομιδές, ενώ τον Αύγουστο οι αεροδιακομιδές ήταν με το ΕΚΑΒ 23 και 6 με το αεροσκάφος του Ιδρύματος Νομικού, συνολικά δηλαδή 29, και συγκεντρωτικά για τον Ιούλιο και Αύγουστο 45 αεροδιακομιδές. ποσοστά πολύ χαμηλά σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά περιστατικά. Και μόνο αυτό το ποσοστό των 45 συνολικά αεροδιακομιδών σε επείγοντα περιστατικά Ιουλίου και Αυγούστου που ήταν 2.764, αποδεικνύει τη χρησιμότητα του Γενικού Νοσοκομείου της Σαντορίνης, που έσωσε ζωές και παρείχε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα άμεσα.

Όσον αφορά το προσωπικό του Νοσοκομείου οι γιατροί είναι 34 με απόσπαση από Αθήνα είναι οι 3, ένας με μόνιμη εγκατάσταση από την Αθήνα και οι νοσηλευτές είναι 19.

Οι αριθμοί δείχνουν την αμείλικτη πραγματικότητα και το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.