Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Focus: Η Μέρκελ θα αφήσει αβοήθητη τη Deutsche Bank


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δωθεί κρατική βοήθεια στη Deutsche Bank και μάλιστα έναν χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017, όπως αναφέρει το περιοδικό «Focus», επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές...Παράλληλα, τονίζει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, μέρος του οποίου αναδημοσιεύει το Bloomberg, η κυρία Μέρκελ αρνήθηκε να παρέμβει στη νομική κόντρα που υπάρχει μεταξύ της γερμανικής τράπεζας και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ζητά από τη Deutsche Bank το ποσό των 14 δισ. δολαρίων, σε υπόθεση που αφορά τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια. Πάντως τόσο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης όσο και της τράπεζας δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του «Focus».

Ο κορυφαίος γερμανικός τραπεζικός όμιλος, ο οποίος έχει χάσει σχεδόν το 50% της κεφαλαιοποίησής του από την αρχή έτους, έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στους Γερμανούς πολιτικούς. Σε μία κλειστή συνεδρίαση βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, το θέμα της Deutsche Bank συζητήθηκε εκτενώς ενώ υπήρξε debate και για το ζήτημα των νέων κεφαλαιακών κανόνων που έχουν τεθεί από τη Βασιλεία, όπως υποστηρίζουν δύο πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα.

Η γερμανική κυβέρνηση, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου, έχει περιοριστεί να να ανακοινώσει ότι αναμένει ένα «δίκαιο αποτέλεσμα» στη διαμάχη Deutsche Bank και αμερικανικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά της η τράπεζα αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο που φέρονται έτοιμες να της επιβάλουν οι αμερικανικές αρχές. Άλλωστε ο 55χρονος επικεφαλής της, John Cryan, προσπαθεί απεγνωσμένα να τονώσει την κερδοφορία της, προχωρώντας σε πώληση μονάδων, μειώνοντας θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα, όμως, σειρά δικαστικών εκκρεμοτήτων δημιουργούν ανησυχία ότι η κορυφαία γερμανική τράπεζα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.