Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

"Σεισμός" στην ναυτιλία από την πτώχευση της Hanjin


Πρόκειται για την 7η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου!...Αναταράξεις σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προκαλεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη της κορεατικής Hanjin Shipping Co για προστασία από τους πιστωτές της.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, 93 πλοία της Hanjin, της έβδομης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο, παραμένουν τις τελευταίες μέρες “εγκλωβισμένα” σε 51 λιμάνια σε 26 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με ναυτλιακά στελέχη που μίλησαν στο πρακτορείο Bloomberg «η πτώση της Hanjin Shipping μοιάζει με την αντίστοιχη της Lehman Brothers για τις αγορές».

Η είδηση προκάλεσε εκνευρισμό μεταξύ των ανεξάρτητων εφοπλιστών που έχουν ναυλώσει πλοία τους στη Hanjin Shipping, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.