Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Venustrafóbicos/caliginefóbicos: Η κατηγορία των ανδρών, που... τρέμουν τις γυναίκες!


Σίγουρα έχετε ακούσει φράσεις όπως «είναι τόσο όμορφη που απωθεί τα αγόρια» ή «δεν την παίρνουν στα σοβαρά στην δουλειά της επειδή είναι πολύ ελκυστική». Υπάρχει ένα σύνδρομο που στην ψυχολογία που εξηγεί την «δαιμονοποίηση» των όμορφων γυναικών...



Οι άνδρες που τρέμουν τα ελκυστικές γυναίκες είναι γνωστοί ως Venustrafóbicos ή caliginefóbicos. Δε μπορούν ποτέ να συνάψουν σχέση μία γυναίκα που τραβά την προσοχή για την φυσική της κατάσταση γιατί βασανίζονται από την ιδέα πως θα την χάσουν.

Η ρίζα αυτής της φοβίας μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο τραύμα. Για παράδειγμα κάποιος εκπρόσωπος του «ασθενούς» φύλου τους ταπείνωσε ή τους απέρριψε. Έτσι συνέδεσαν στο υποσυνείδητό τους την ομορφιά με τον κίνδυνο.

Ο ερεθισμός που τους προκαλεί μία όμορφη γυναίκα συνοδεύεται από άγχος και άλλα συμπτώματα όπως ρίγη, τραύλισμα, τρέμουλο των χεριών, ιδρώτα...

Οι περιπτώσεις που προκαλούν πιο έντονα τα συμπτώματα αυτά έχουν γίνει γνωστές ως «γυναικοφοβία» και αυτή συνίσταται στον φόβο της απόρριψης από οποιαδήποτε γυναίκα .

Κάποιοι άνδρες τείνουν να γίνουν πολύ ντροπαλοί με χαμηλή αυτοεκτίμηση και, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σεξιστές , δεδομένου ότι η απόρριψη τους οδηγεί στο να υιοθετήσουν συμπεριφορές μισογυνών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.