Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Έτσι είναι το σώμα ενός παχύσαρκου! [video]

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το BBC ξεκίνησε ένα μοναδικό αφιέρωμα στα άδυτα του ανθρώπινου σώματος με σκοπό να εξερευνήσει τις ολέθριες συνέπειες της παχυσαρκίας...



Ο παθολόγος Μάικ Όσμπορν και η παθολογανατόμος Κάρλα Βάλενταϊν θα πραγματοποιήσουν νεκροτομή σε μια παχύσαρκη Αμερικανίδα βάρους περίπου 100 κιλών ώστε να ανακαλύψουν τον αντίκτυπο του υπερβολικού βάρους στα επιμέρους όργανα του σώματος.
Όπως διαβάζουμε στο onmed.gr, Η γυναίκα, η οποία δώρισε το σώμα της στην επιστήμη για ερευνητικούς σκοπούς, έχασε τη ζωή της από καρδιακή ανεπάρκεια λίγο μετά τα 60 της χρόνια.
Το «αποτύπωμα» της παχυσαρκίας στο δέρμα, την καρδιά και τα νεφρά της ήταν εμφανές κατά τη διάρκεια της νεκροτομής. Σύμφωνα με τους δύο ειδικούς, το λίπος ήταν εμφανές με έντονο κίτρινο χρώμα καθώς το νυστέρι έκοβε το δέρμα.
«Η καρδιά της ήταν σαν σακούλα», αναφέρει ο Δρ Όσμπορν. «Σε έναν άνθρωπο με καλή φυσική κατάσταση η καρδιά είναι πιο σκληρή, σαν ένα κομμάτι κρέας». Όσο για το συκώτι της, «ήταν ροζ και μαλακό, σαν πατέ. Ένα φυσιολογικό συκώτι είναι μεν μαλακό, αλλά όχι τόσο, το ροζ χρώμα οφείλεται στο λίπος» συμπληρώνει ο ειδικός.
Οι κίνδυνοι για την υγεία από το υπερβολικό βάρος είναι γνωστοί και περιλαμβάνουν κυρίως τον διαβήτη τύπου 2, την καρδιοπάθεια, την υπέρταση, τις παθήσεις του ήπατος, το εγκεφαλικό και ορισμένες μορφές καρκίνου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.