Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν πως δεν θα ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ [video]


Aφού μας… φλόμωσε ο Τσίπρας στα ψέματα, φθάσαμε στο 2016 και λέει σε όλα «ναι» κάνοντας αποκρατικοποιήσεις που κανένας δεν τόλμησε...Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε και στην εκπομπή «Ενικός» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, πριν από τις εκλογές και αναφέρθηκε στη ΔΕΗ λέγοντας: «Θα προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία, (…) δεν θα ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ, (…) αποτρέψαμε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».

Τότε ο πρωθυπουργός, είχε πει πως οι… κακοί ξένοι είχαν προτείνει μια κακή συμφωνία και μάλιστα ήθελαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ αυτός με την ηρωική διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα κατάφερε να αποτρέψει τα σχέδια τους.

Νωρίτερα το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε λόγια του… αέρα για τις ιδιωτικοποιήσεις, πάλι στον Ενικό αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός δεν θα τις δεχτεί και θα διαπραγματευτεί. Πάντως, τότε ήταν κυβέρνηση.

Και το… κερασάκι στην τούρτα: Πριν γίνει κυβέρνηση, το 2014, έλεγε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί την μικρή ΔΕΗ, πόσο μάλλον την ιδιωτικοποίηση. Και τότε πάλι ζήταγε δημοψήφισμα!

Τελικά, η κυβέρνηση στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέσα στο οποίο προβλέπεται η ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο με το οικονομικό επιτελείο να προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις λέγοντας πως ότι υπάγεται δεν είναι απαραίτητο πως θα πουληθεί. Και κάποιος μπορεί να θέσει εύλογα το ερώτημα: γίνεται πολιτική με το «αν»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.