Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Yahoo: Χάκαραν 500.000.000 "λογαριασμούς" χρηστών της!


Η κλοπή-«μαμούθ» έγινε το 2014 και ο διαδικτυακός κολοσσός την επιβεβαίωσε μόλις σήμερα - Τα δεδομένα που εκλάπησαν...


 περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία από κάρτες πληρωμών και τραπεζικούς λογαριασμούς.
Η Yahoo επιβεβαίωσε το απόγευμα της Πέμπτης μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που έχει αφήσει εκτεθειμένα τα προσωπικά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.
Η αρχική έκθεση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Recode ανέφερε ότι η παραβίαση επηρεάζει περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς, ωστόσο η εταιρεία προειδοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός αναμένεται να είναι τουλάχιστον διπλάσιος.
Ειδικότερα, ο όμιλος διαδικτυακών υπηρεσιών ανακοίνωσε σήμερα την κλοπή δεδομένων από 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών στα τέλη του 2014, από μια ομάδα χάκερ «που συνδέονται με κάποιο κράτος».
Στα δεδομένα που κλάπηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.
Ο όμιλος πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό.
Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα.
Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο του Yahoo! να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc. Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.